HBK:s stolta a-lag har inte hittat vinnarformen den här säsongen. Trots att laget vann stort förra spelomgången mot Vinno blev det efter speluppehållet förlust mot JKK F i RC Bowl. JKK vann med 14-6 i en match som mer eller mindre var över efter de två första serien, då JKK gått till ledning med 7-3.
– På pappret ingen bra insats av oss, vi förlorade med lite för stora siffror för att det ska kännas bra. Men samtidigt ska man komma ihåg att vi den här gången spelade på JKK:s hemmaoljning som vi inte tränat särskilt mycket på. Sen tycker jag att vi hade lite otur, vi förlorade flera jämna serier med bara några få poäng. Men så är det när man inte har medgång, då har man inte den däår lilla extra turen som behövs ibland, suckar coachen Hasse Gustafsson.
Efter första serien såg det dock ut att kunna bli ett riktigt spännande derby (se Olle Ganneruds min på den övre bilden). JKK ledde efter första rundan med bara 3-2 efter att ha tagit hem två av serierna med bara några käglors marginal. HBK-spelarna såg dessutom ut att trivas ganska bra på den långoljade allsvenska profil använder.
– Man skulle lätt kunna tro att det skulle bli ”smöret-i-stekpannan-effekten” på de banorna, men eftersom det var tredjematch på underlaget svängde det lite mer än vanligt, vilket vi gillar, konstaterar Hasse.
I andra rundan grusades dock alla HBK-förväntningar om eventuella poäng. JKK vann där med 4-1 och gick till ledning med 7-3. När sedan de svartklädda vann tredje rundan med 3-2 och gick till ledning med 10-5 var matchen mer eller mindre över.
– Vi har förlorat så mycket och ofta den senaste tiden att vi börjar hänga med huvudena så fort vi hamnar i underläge. Där har vi en del att jobba med. Men det kan räcka med en eller två segrar så blir stämningen i laget en herlt annan, säger Gustafsson.

Bäste spelare i HBK blev Olle Assarsson som slog 776 kägelpoäng och tog tre av fyra banpoäng tillsammans med Dan Gunnarsson. Två av fyra banpoäng tog också banparet Göran Wadman/Hasse Gustafasson.