HBK:s b-lag har haft några svåra spelomgångar och har åkt på flera förluster den senaste tiden. Seriefinalen mot Sunnerbo B gick samma väg. trots fördel av hemmaplan blev det förlust med 7-13. På grund av det rasar nu HBK från andra till fjärde plats i tabellen.
– Nej, det här var ingen bra match av oss. Vi fortsätter att göra allt för många och för enkla misstag. Det förlorade vi på den här gången också, konstaterar coachen Hasse Gustafsson, som inte alls är nöjd med sitt lag.

– Det var en viktig match för oss. Vi hade definitivt behövt poängen och hade fördel av hemmaplan. Ändå spelar vi så långt under vår kapacitet, menar Hasse.
Det var i andra serien HBK-raset började. Där vann Sunnerbo med hela 5-0 och kunde gå till ledning med 2-8. Det hjälpte inte att HBK vann tredje serien med 3-2, matchen var då i princip redan förlorad.
– En usel andraserie från vår sida, inget snack om det. Vi hade chansen att reducera i tredje då vi ledde ganska stort ända fram till slutrutorna, men vi slarvade i slutet, konstaterar Hasse.
Eftersom HBK då hamnat i underläge med hela 5-10 blev sista serien tämligen avslagen, Sunnerbo vann slutomgången med 3-2 och matchen sammanlagt med 13-7.
– Sunnerbo var det bättre laget och förtjänade verkligen poängen. Vi har spelat dåligt några matcher i rad och förtjänar att vara lite längre ner i tabellen än tidigare, säger Hasse som trots förlusten vill ge beröm till Tobbe Johansson som med 768 satte nytt årsbästa samt till Mattias Wadenrud som slog 685 poäng.
– Lite ojämnt spel av Mattias, men två av hans serier var över 200 så det ser ändå bra ut inför framtiden, menar Hasse.