HBK:s reservlag leder nu norra reservserien. När HBK vann klart mot Tingsryd B med 18- 2 samtidigt som tidigare ettan Sunnerbo B förlorade mot Södra i Cityhallen gick HBK förbi ljungbylaget i tabellen.
– Jättekul att vara etta i serien nu, det hade vi verkligen inte räknat med när seriespelet startade i höstas. Samtidigt är det inte förvånande, vi har tvingats använda flera a-lagsspelare i varje b-lagsmatch på grund av spelarbrist. Det har givetvis gjort att vårt b-lag blivit så starkt, säger spelande coachen Hasse Gustafsson.

Bilden: Janne Björk hade lite svårt att komma igång idag, men tog till slut två av fyra banpoäng tillsammans med Sven Hammarsten.

– Men under hösten har b-lagsspelarna blivit fler, så i de senaste matcherna har vi lyckats ställa ett mer renodlat b-lag på benen, ändå har vi lyckats vinna matcherna, så serieledningen är inte oförtjänt, fortsätter coachen.
Tingsryds unga reservlag blev en lättuggad munsbit för HBK-reserverna. Sydsmålänningarna håller på att spela in en rad nya och mycket unga spelare vilket gör att de under säsongen åkt ganska stora förluster då de hela tiden mött betydligt mer rutinerade lag. Efter de två första serierna ledde HBK med hela 9-1 och matchen var därmed i praktiken avgjord. HBK fortsatte sen det fina spelet även i de två avslutande rundorna och vann till slut matchen med 18-2.
Bilden: Tingsryd B satsar ungt den här säsongen.

– Vi fick en bra start, det märktes att våra killar var sugna på att börja spela seriematcher igen. Trots att koncentrationen blev märkbart sämre i de sista serierna kunde vi ändå få med oss nästan alla banpoängen ändå. Så visst blev det en smakstart på säsongen, myser coachen som kan konstatera att Pelle Thisell nu är tillbaka från sin skada på allvar. det är över ett år sedan Pelle kunde spela en hel bowlingmatch utan att få ont, men av något sådant märktes inte nu. Pelle blev HBK:s bäste spelare på sitt nya årsbästa 846 poäng. Han tog dessutom maximala fyra banpoäng tillsammans med Dan Gunnarsson.
Bilden: Skepparn Thisell blev bäste spelare i HBK när han för första gången den här säsongen slog över 800 poäng.

Pelle blev lagets ende spelare över 800 poäng, men det var flera som spelade mycket bra. sammanlagt fick HBK nämligen ihop 5810 poäng.
– Det är ungefär lika mycket som a-laget brukar orka med, så idag får alla mer än väl godkänt, säger en nöjd Hasse Gustafsson.