Det blev en riktig rysare när Hasse Gustafsson i andra omgången av JP-Fightens slutspel besegrade förra årets vinnare Nisse Nettermark, JBK. Matchen avgjordes inte förrän i de allra sista rutorna, då Hasse med en äkta HBK-strike gick förbi med minsta möjliga marginal efter att Nettermark därefter missat två rutor i rad.

– Jag fick en turstrike och tack vare det kunde jag gå förbi. Jag missade så grovt att en del käglor föll framåt, och helt plötsligt hade alla trillat, berättar Hasse med ett skratt.
Tack vare den striken slutade matchen oavgjort, 6-6, och Hasse gick dessutom förbi i totalen med tio poäng och vann med 624-614.
– Jag var nervös i början av matchen, men i slutet släppte det och jag fick igång spelet, berättar Hasse, som i inledningen av både första och andra sereien först gick till klara ledningar för att därefter tappa och förlora båda serierna.
– Känslan efter de två första serierna var därför inte särskilt bra. Men å andra sidan hade jag inget att förlora, vilket kanske var det som gjorde att nervositeten till slut släppte, säger han.

Hasse får nu en stunds vila. Klockan 13.00 spelar han tredje omgången av slutspelet där han ställs mot Annika Andersson, Fram.
– det kommer att bli en riktigt tuff match, Annika har spelat jättebra så är långt. Men jag ska göra vad jag kan, säger Hasse.