Hasse Gustafsson är som förste och än så länge enda HBK-spelare klar för cupspelet i JP-Fighten. Han vann sin grupp före Viktor Wiberg, JBK, som Hasse dock fick stryk emot med 4-8.
– Men jag gjorde min bästa insats på länge, så jag är nöjd ändå, sa Hasse innan han visste om att han trots förlusten skulle bli gruppsegrare. Viktor Wiberg förlorade nämligen sin andra match, mot Marita Nyman, SIS, med 4-8 som dock Hasse tidigare besegrat med hela 12-0 (hängde ni med där?).
Hasse gjorde en mycket bra insats, i första matchen slog han 660 poäng och i den andra 670, vilket är bland de högsta slagningarna i JP-Fighten så här långt.
– Nu ser jag fram mot slutspelet. det är bara att hoppas att formen håller i sig, säger Hasse.

Gunnar Bäckström, som spelade i tisdags kväll, är dock utslagen. Han vann visserligen med hela 12-0 mot Martin Koldemar, Bogesund. Men då han sen förlorade med samma siffror mot Södras Jacob Magnusson kom han tvåa i gruppen och hans slagning räckte inte till för att gå vidare.

HBK har dock ytterligare tre spelare som ska in i hetluften på fredag. Olle Assarsson och Stickan Wisberg spelar i förmiddagsstarten och sist ut är Tobbe Johansson som går in i tävlingen i fredagens eftermiddagsstart.

Slutspelet avgörs sedan på lördag och söndag i Cityhallen.