Det var ytterst nära att HBK:s b-lag fick med sig båda poängen hem från seriefinalen mot Sunnerbo B i Ljungby. Men hemmalaget lyckades rädda oavgjort i allra sista stund.
– Jäklar vad nära. Vi ledde hela matchen men slarvade lite i slutet. Det räckte för att Sunnerbo skulle komma ikapp, suckar Hasse Gustafsson, spelande coach i HBK.

– Men det var en rolig match att spela. Det var jämnt och spännande från början till slut och dessutom spelade vi bra, fortsätter han.
Med andra ord helt andra tongångar än då HBK besökte Ljungby tidigare den här säsongen. Då blev det storförlust och flera av HBK-spelarna lovade dyrt och heligt att aldrig mer sätta sin fot i Ljungby.
– Men nu hade de bytt ut det tuffa oljningsprogram de använde tidigare mot ett som var lite lättare för oss att klara av. Det blev både roligare att spela bowling och vi slog dessutom ganska höga siffror, berättar Hasse.
HBK inledde starkt och var efter de fyra första serierna i en tämligen klar ledning. Detta mycket beroende på att banparet Dan Gunnarsson och Pelle Thisell spelade strålande. I de avslutande serierna kunde dock Sunnerbo ta sig allt närmare. De avslutande rutorna blev mycket spännande.
– Tyvärr orkade vi inte hela vägen ut utan slarvade ett par gånger, det räckte för att Sunnerbo skulle lyckas få oavgjort, säger Hasse som trots det inte på något sätt är missnöjd.
– Vi gjorde säsongens bästa match mot seriens bästa lag, dessutom på bortaplan. Nu har vi lika många poäng som Sunnerbo, men har en match mer spelad. Vårsäsongen ser ut att kunna bli riktigt kul, säger han.
Dan Gunnarsson blev HBK:s bäste spelare med en slagning på hela 850 kägelpoäng följd av Pelle Thisell på 769. Hasse Gustavsson blev tredje HBK-spelare på nya årsbästat 731.
Innan toppmatchen i Ljungby passade HBK på att stanna i Värnamo för att möta seriens jumbolag Team Värnamo. HBK vann den matchen med 15-4.
– Inte mycket att säga om det. Visserligen hade vi ganska svårt att komma överens med banorna, men vi drog ifrån redan i början och avgjorde matchen redan i tredje serien, konstaterar coach Gustafsson.
Även i denna match blev Dan Gunnarsson HBK:s bäste spelare och Pelle Thisell näst bäst, här dock på tämligen blygsamma 711 respektive 707 poäng.