HBK såg i bortamatchen mot Hjo F ut att vara på väg mot lagets första seger sedan i september. Men i sista serien tappade HBK allt. Hjo kunde vända omöjliga 5-10 till oavgjort 10-10.
– Vi fick en poäng men det känns som en förlust. Vi slarvade bort den här segern, säger Hasse Gustafsson, som inte alls är nöjd med sitt lag.

– Det går inte att ta ut segern i förskott, man måste spela hela matchen. Den här gången glömde vi det, fortsätter han.
Innan den sista serien spelades såg matchen ut att bli en av HBK:s bästa på länge. Efter underläge med 2-3 i första tog HBK sedan över matchen och gick till en klar ledning. Detta mycket tack vare Dan Gunnarsson som inte bara spelar bra hemma i RC Bowl utan även slår höga siffror utanför Jönköping. Han slog i HJo bowlinghall 800 kägelpoäng. Björn Tisell gjorde också en av sina bästa matcher för säsongen och noterade 744 poäng.
– Därför känns det tråkigt att vi inte kunde få ed oss båda poängen hem, vi gjorde faktiskt en bra match, säger Hasse som nu kan konstatera att HBK är fast förankrat i botten av tabellen av trean tillsammans med Vinno.
Bilden: Björn Tisell blev en av HBK:s bästa spelare i matchen mot Hjo F.

Att laget sen dessutom förlorade mot Hjo A gjorde inte saken bättre. Hemmalaget, som har flera spelare från förra division ett-laget BK Arn i truppen, hade inga som helst problem med ett blekt HBK. Det blev förlust med 6-14.
– Inte mycket att säga om kanske. Men förlusten innan mot Hjos F-lag satt nog i tankarna. Vi spelade ganska oinspirerat, säger Hasse.
Pelle Thisell blev bäste HBK-spelare med slagningen 750, följd av Dan Gunnarsson på 738.