HBK var som väntat chanslöst mot hårdsatsande Södra BK. Trots fördel av hemmaplan blev det storförlust med 4-15 efter en match som Södra dominerade från början till slut.
– Vi brukar kunna göra bra matcher mot Södra, men den här gången hängde vi inte med. Södra har ett ruskigt bra lag med massor av rutin. Det är ett lag vi inte rår på just nu, konstaterar HBK-coachen Hasse Gustafsson.

– Det ser redan nu ut som att Södra kommer att vinna serien. Helt klart ska de upp en eller ett par divisioner. De är alldeles för bra för trean, fortsätter Gustafsson.
Trots de stora siffrorna gjorde HBK en relativt bra match ändå. Flera av lagets spelare gjorde bra insatser och slog höga resultat.
– Vi spelar på ett ganska enkelt oljeprogram så det blir höga resultat. Det gynnar kanske bortalagen, men det blir rättvist, bästa laget vinner. Vi slår också mycket strikar, men behöver förbättra spärrspelet för att hänga med, konstaterar Hasse.
Matchen var i princip avgjord redan efter två serier då Södra gått till ledning med hela 9-1. Rutinerade spelare som Fredrik Nyberg, Andreas Appelberg och Roger Andersson trivdes på banorna och satte den ena strikeraden efter den andra. När dessutom ständigt lovande Erik Tellbom spelade sitt livs bowling och slog över 900 poäng hade HBK inte en chans att komma ikapp.
Bästa spelare i HBK blev Olle Assarsson och Dan Gunnarsson som slog 849 respektive 802 kögelpoäng och tillsammans tog tre banpoäng. Bra spel också av Pelle Thisell som slog 773 och Tommy Wadenrud med 756 poäng.
– Det blev storstryk, men jag tycker ändå inte att vi ska vara helt missnöjda. Vi gjorde så gott vi kunde och gav aldrig upp. Spelar vi så här i andra matcher kommer vi att vinna.