HBK:s reserver har fått upp ångan ordentligt i nordvästra femman. När laget tog emot Cyrus B i RC Bowl blev det seger med hela 17-3.
– Nu är vi med i serietoppen på allvar, det här var lagets sjunde raka seger, myser HBK:s UK Hasse Gustafsson som också var med och spelade.

– Tidigare matcher har vi haft med flera spelare från a-laget, vilket säkert är anledningen till att vi är med så långt upp i serien som vi är. I den här matchen hade vi ett mer renodlat b-lag och bara två spelare från a-laget, ändå lyckas vi vinna, fortsätter coachen, som har flera anledningar att vara nöjd.
– Det var många i laget som spelade riktigt bra. Göran Wadman gjorde sin bästa match för säsongen, David Pettersson är på väg ur sin formsvacka och Tobbe Johansson börjar göra bra resultat. Dessutom börjar våra nya spelare, Janne Björk och Sven Hammarsten, att bli varma i matchkläderna, förklarar Gustafsson.
Det var egentligen bara i första serien Cyrus kunde bjuda på något motstånd. HBK ledde efter första rundan med bara 3-2. Men efter det tog hemmalaget över, vann andra serien med 5-0, tredje med 4-1 och sista serien med 5-0.
– En skön seger som dessutom gör att vi kan se positivt på nästa helg och bortamatchen mot Sunnerbo som leder serien. Det blir en tidig seriefinal, säger HBK-coachen.