HBK:s reservlag fortsätter vinna storsegrar i nordvästra femman. Gästande Fram var chanslöst och matchen slutade 16-4 till HBK.
– Jättekul med en ny seger, nu är vi med i serietoppen på allvar. Den här gången gjorde hela laget en fantastisk insats, säger spelande coachen Hasse Gustafsson.

Bilden: Sven Hammarsten satte i matchen mot Fram nytt pers med 691 kägelpoäng.

Det bär dock så att HBK har med en del a-lagsspelare i reservlaget. Den här matchen var Dan Gunnarsson och Olle Assarsson med i uppställningen.
– Vi har ont om folk, så vi måste göra så här. men vi försöker växla så att det inte är samma a-lagsgubbar som spelar varenda gång, säger Hasse.
HBK inledde matchen starkt och var efter de två första rundorna i ledning med förkrossande 9-1. Anledningen till det var inte bara att Dan Gunnarsson fortsatte i samma tempo som den precis innan avgjorda a-lagsmatchen, där han slog en 300-serie. Även flera andra spelare visade att de de var på spelhumör. Gunnar Bäckström spelade sin bästa bowling på väldigt länge och var efter de två första serierna bara några få pinnar från 400 poäng, Göran Wadman tog petningen från a-laget på rätt sätt och spelade även han strålande.
Bilden: Pelle Thisell är så våldsamt sugen på bowling att han gjorde en liten smygcomeback i helgen.

Efter den inledningen blev matchen något jämnare och Fram kunde sno åt sig en och annan banpoäng.
– Men jag tycker att hela laget spelade riktigt bra idag. Extra roligt är det att Sven Hammrsten och Janne Björk, som kommit in i laget ganska nyligen, nu börjar få upp farten på allvar, säger Hasse som kan konstatera att Sven satte nytt pers med 691 och Janne nytt årsbästa med 708.