Det har varit nära flera gånger den sista tiden, men i derbymatchen mot JKK F slog Dan Gunnarsson äntligen till. Han dunkade då in sitt livs första 300-serie.
– Fantastiskt roligt. Sista slaget blev ganska nervöst, jag träffade lite högt så en kägla stod kvar och gungade tills den till slut trillade den också, säger Dan med ett skratt.

Att Dan skulle slå en 300-ing har den senaste tiden bara varit en tidsfråga. De senaste matcherna har han imponerat stort. För två veckor sedan slog han 890 på fyra serier,förra helgen bättrade han på det med 895 och nu blev det tack vare 300-ingen 914 poäng.
– Så här bra har jag aldrig någonsin spelat förr, så just är det väldigt roligt med bowling, säger Dan som nu är en av två HBK-spelare genom tiderna som slagit en 300-serie i seriesammanhang. Tidigare är det bara Olle Assarsson som gjort det. Dannes 300-ing löser också ett problem för HBK som de senaste åren inte haft någon representant vid Smålands Bowlingförbunds årsmöten.
– Tja, nu måste ju Danne åka dit. På förbundets årsmöte delas diplom och förtjänsttecken ut till alla som slagit 300 under säsongen, säger Olle som spelade tillsammans med Dan och noterade betydligt mer blygsamma 820 poäng.
Bilden: Martin Jansson satte nytt personligt rekord med 838 och hejades på av sonen Víncent, HBK:s yngste medlem.

Trots Dans bländande spel och trots att även Martin Jansson satte nytt personligt rekord med 838 poäng på fyra serier och att farsan hans , Tobbe, satte nytt årsbästa med 807, blev det förlust mot JKK F i derbyt. JKK trivdes nämligen nästan ännu bättre än HBK-spelarna på RC Bowls banor den här dagen och vann matchen med 12-8. JKK hänger därmed på i toppen av serien medan HBK nu börjat sladda betänkligt i botten och just nu bara har sällskap av Vinno och Hjos farmarlag.
– Men det går framåt för varje match. Vi spelar bättre och bättre. Idag gick det riktigt bra, sammanlagt fick vi ihop hela 6282 kägelpoäng. Det var bara det att JKK slog över 6400 poäng, konstaterar Hasse Gustafsson som också påpekar att matchen var betydligt jämnare än vad siffrorna visar.
– Vi låg under med bara 7-8 inför sista serien och hade häng på JKK nästan hela vägen. Det var inte förrän i de allra sista rutorna som matchen avgjordes, säger han.