Dan Gunnarsson slog till med hela 890 kägelpoäng och var bara en ynka kägla från att slå 300. Ändå räckte det inte till i hemmamatchen mot JBS/Boys F, det blev förlust med 6-14.
– Fantastiskt bra spel av Dan, men tyvärr är vi lite för ojämna. Som lag räckte vi inte till idag, konstaterar coachen Hasse Gustafsson.

Det är sällan det görs så höga slagningar som 890 i HBK. Man får gå tillbaka ända till säsongen 2013/2014 för att hitta ett högre resultat. Dans 890 var nytt personligt rekord som dessutom tar in honom på 19:e plats i listan över de högsta slagningarna i klubbens historia.
Trots den höga slagningen och trots att Dan spelade tillsammans med Olle Assarsson som gjorde matchens näst högsta resultat blev det dock bara tre av fyra banpoäng.

– Nej, vi hade inte marginalerna på vår sida idag. Vi förlorade lite för många banpoäng med liten marginal trots att det från början var en ganska jämn match, menar Hasse Gustafsson som fick se sitt lag både göra en usel start och en minst sagt tveksam andra och tredje runda. Efter tredje serien var matchen redan över, då hade JBS F gått till ledning med ointagliga 11-4.
– Jag kan inte säga att vi var loja eller oinspirerade. Vi räckte helt enkelt inte till idag och JBS var helt klart det bättre laget, säger Hasse Gustafsson, som dock tror att det finns ett ljus i tunneln.
– Det här var första matchen vi spelade på vårt nya oljningsprogram. Vi vet av erfarenhet att det tar några matcher innan man vant sig. Det kommer att bli bättre bara vi får träna lite mer på det, menar han.