HBK:s b-lag är på väg mot serietoppen av division fem Norra. Laget vann i helgen på bortaplan överraskande mot båda topplagen JBS/Boys B och Södra BK B. HBK ligger nu tvåa i serien efter Sunnerbo.
– Kul att vi kan hänga på i toppen, det hade vi inte räknat med, säger spelande coachen Hasse Gustafsson.

Bilden: Eva Olsson gjorde sin bästa match för säsongen när hon slog 569 poäng mot JBS/Boys B.

HBK inledde med att besegra JBS/Boys B i Rosenlund med 13-7. Det var dock en match som var betydligt jämnare än vad siffrorna visar. Båda lagen följdes åt från första till sista serien. Det var bara det att HBK lyckades vinna de banpoäng där det stod och vägde.
– JBS var obesegrat innan den här matchen, så vi visste att det skulle bli tufft. Men vi gjorde vår kanske bästa match för säsongen och lyckades ta viktiga banpoäng när det stod och vägde. Så det här är en seger vi värderar högt, säge Hasse Gustafsson, som kan onstatera att Olle Assarsson blev matchens bästa spelare med en slagning på 850 kägelpoäng. Näst bäste spelare blev Björn Tisell som slog 728.
Matchen mot Södra B i Cityhallen vann HBK med mindre siffror, ”bara” 12-8. Men trots resultat hade HBK avgjort matchen redan efter tre serier då laget gått till ledning med 11-4.
– Lite slarvigt av oss att förlora sista serien med 1-4, men vi var bpåde trötta och lite okoncentrerade eftersom segern redan var klar, säger coach Gustafsson, som förutom att han är nöjd med sina spelare även vill ge beröm till Södra, som spelar i reservserien med ett lag där flera är nybörjare och aldrig har spelat seriebowling tidigare.
– Jättekul, det behövs verkligen nytt folk till sporten. det är kul att Södra lyckats dra till sig så många nya och unga spelare, säger Hasse.
Bäste spelare i HBK blev även denna gång Olle Assarsson som noterade 781 kägelpoäng, följd av Dan Gunnarsson på 711 och Björn Tisell 701.