HBK såg efter de två första serierna ut att gå mot en klar seger i matchen mot Alingsås F2. Men en mycket svag avslutning av HBK vände matchen åt fel håll. HBK förlorade de två sista serierna med 1-9 och sammanlagt med 7-13.
– Det värsta jag varit med om på länge. Vi spelade fruktansvärt dåligt i slutet. Hela laget tappade luften samtidigt, suckar Olle Assarsson, spelande coach för dagen.

HBK förlorade matchen efter en av klubbens blekaste insatser på väldigt länge.
– Det kändes som vi gav upp nånstans i mitten av tredje serien. Det var både frustrerat på grund av de svårspelade banorna och uppgivet på samma gång. Nej, det här var inte roligt, fortsätter Olle som lite i det tysta firade tio år i HBK:s a-lag utan att ha missat en enda seriematch med a-laget under alla de åren.
– Den sista tiden har det här varit mitt mål att komma hit, att inte missa en seriematch på tio år. Så visst var det lite tråkigt att just den här matchen slutade med förlust, säger Olle med ett skratt och berättar att senast han inte spelade med a-laget var 2006 då HBK, som på den tiden hette Arena BC, vann mot Fram med 17-3 hemma i dåvarande Bowling Arena.
– På den tiden hade vi ganska många spelare så alla var tvungna att stå över nån match och den dan var det min tur, säger Olle som sedan klubben startade 2005 hunnit med att spela 266 seriematcher med a-laget.
– Den enda jag missat sedan klubben startade är faktiskt den där matchen mot Fram. Jag har också missat några träningsmatcher. Men det har varit under RC Open då jag inte hunnit med att spela, men då har jag ändå varit på plats och tittat. Det var jag mot Fram också förresten, så man kan väl säga att jag varit med vid varenda a-lagsmatch genom tiderna, skrattar han.

Bäste spelare i HBK blev mot Alingsås Tobbe Jansson som slog 726 kägelpoäng och dessutom tog tre av fyra banpoäng tillsammans med Björn Tisell och Stickan Wisberg.
– David gjorde en bra match igen. Kul att han spelar bra på hemmaplan, just nu är han en av få HBK-spelare som kommer överens med banorna i hallen, säger Olle.