Två nya spelare fanns med i laget när HBK-reserverna vann stort mot Tingsryd B. Janne Björk, tillbaka i klubben efter flera år, och nye Sven Hammarsten var med när HBK vann med hela 16-4 mot det gästande laget från småländska södern.
– Jättekul med två nya spelare, det behöver vi verkligen i HBK. Att vi sen vann matchen stort när naturligtvis också bra, säger spelande lagledaren Eva Olsson.

Bilden: Nya i HBK, Sven Hammarsten och Janne Björk.

Tingsryds KK kom till Jönköping med ett mycket ungt lag. Trots att de backades upp av landslagsmannen för hörselskadade, Fredrik Flinc, var HBK aldrig hotat. HBK vann alla tre serierna med 4-1 och matchen sammanlagt med 16-4.
– Vi har vunnit tre av fyra matcher, så vi är faktiskt med i toppen av serien efter de första omgångarna, konstaterar lagledare Olsson.
Bilden: Det skiljde några år mellan matchens äldste, Gunnar Bäckström, och Tingsryds ybgsta spelare.

Bäste spelare i HBK blev Tobbe Jansson som noterade 696 kägelpoäng, följd av Gunnar Bäckström som satte nytt årsbästa med 679. Gunnar tog tillsammans med Tobbe Johansson dessutom dessutom hem alla fyra banpoängen, vilket de var ensamma om i HBK.

Janne Björk är ingen ny bekantskap i HBK. Han spelade flera säsonger med laget då klubben hette Arena BC. När klubben flyttade till Rosenlund tog han steget över till Cyrys och spelade där till för fyra år sedan.
– Jag har saknat seriematcherna, så det var roligt att få spela igen. I de två första serierna gick det lite knackigt, men i de två sista fick jag ordning på spelate, säger Janne som slog 606 kägelpoäng i sin comeback och dessutom tog tre av fyra banpoäng.
Sven Hammarsten gjorde sitt livs första riktiga bowlingmatch. Han har dock spelat några säsonger i korpserien, så en viss vana har han.
– Jag var fruktansvärt nervös innan matchen, men när vi kom igång släppte det. det var jättekul att äntligen få spela match på riktigt, säger han.