HBK gav seriefavoriten Södra BK rejält motstånd i Cityhallen. Tippade förhandsfavoriten Södra BK, med bland annat flera tidigare junespelare i laget, tvingades spela med kniven mot strupen hela matchen och lyckades inte rädda hem segern förrän i sista rutorna av den fjärde serien. Södra vann matchen med 10-9.
– Det var väldigt nära att vi vann, Södra var skärrade, konstaterar Olle Assarsson i HBK.

– Men Södra hade press på sig. De är favoriter till seriesegern och förväntas så klart vinna mot oss. Vi kunde däremot spela helt avslappnat. Det var det som gjorde att matchen blev så jämn. Södra lyckades aldrig dra ifrån utan hade oss flåsande i nacken hela tiden, menar Olle Assarsson.
Södra startade dock matchen bäst och ledde efter första serien med 3-2, trots att HBK:s Björn Tisell spelade bowling av toppklass och dunkade in hela 233 poäng. I andra rundan hittade ännu fler HBK-spelare in bättre på bortabanorna och laget lyckades vända till ledning med 5-4.
Men när sedan Södra vann tredje serien med 5-0 och tog över ledningen med 9-5 såg matchen ut att vara över för HBK:s del. Men spelarna i laget ville annat. I fjärde och sista serien var det HBK som dominerade och laget ledde länge på alla fyra banparen. Södraspelarna var märkbart pressade av situationen och lyckades inte förrän i de allra sista rutorna vända till seger på ett av banparen och därmed vinna matchen med 10-9.

– Alla HBK-spelarna gjorde fantastiska insatser. Jag tror nästan varenda spelare satte nytt årsbästa och sammanlagt fick vi ihop 5841 poäng, ett resultat vi inte varit i närheten av tidigare den här säsongen, säger Olle Assarsson som blev lagets bäste spelare med slagningen 792 kägelpoäng och dessutom tog tre av fyra banpoäng tillsammans med Dan Gunnarsson (756). Näst bäste spelare i HBK blev Pelle Thisell som slog 765 poäng.
– Vi måste ju också nämna Göran Wadman som trots en usel start fick ihop 747 poäng. Han spelade mycket bra i de två sista serierna, säger Olle Assarsson.