HBK:s a-lag fick det som väntat tufft i Tidaholm och mötet med Marbodal F2. HBK gjorde visserligen en bra start och låg under med bara 4-6 efter två serier. Men i de två sista rundorna tog hemmalaget över fullständigt, vann båda med 5-0 och matchen sammanlagt med 16-4.
Bilden: Tobbe Jansson blandade bra sklag med mindre bra och gick av banorna efter tre serier.

– Lite synd att det blev så stora siffror med tanke på vår start av matchen. Vi hängde helt enkelt inte med den här gången, konstaterar spelande coachen Hasse Gustafsson.
Nej, HBK:s två avslutande serier kommer knappast att gå till historien som några av klubbens bästa. Ingen av lagets spelare kom då upp i normal standard, det ställdes upp hål och enkla spärrar missades.
– Det var väldigt varmt i hallen. Möjligtvis var det så att vi inte klarade av att hantera värmen lika bra som hemmalaget. Men det är inget vi kan skylla på, det var ju lika för alla, menar coach Gustafsson.
Bilden: Det var varmt och kvavt i Tidaholms bowlinghall vilket besvärade HBK-spelarna mer än hemmalagets.

HBK lyckades inte ta sig över 5000 kägelpoäng den här gången. Bara en spelare gick över 700, Olle Assarsson på 710., övriga hamnade på 600 eller till och med ännu lägre.
– Det är bara början på säsongen, så det kommer att bli bättre, men så låga siffror är frustrerande, säger Hasse Gustafsson.