HBK:s b-lag fick med sig en seger och en förlust från bortamatcherna i Ljungby och Värnamo. Mot team Värnamo blev det en klar seger med 13-7, medan det i Ljungby blev en lika klar förlust mot Sunnerbo med 6-14.
– Vi gjorde en bra match i Värnamo, men en alldeles för blek insats i Ljungby, sammanfattar Olle Assarsson som var spelande coach för dagen.

HBK inledde med att förlora stort mot Sunnerbo i Ljungby. En match som HBK-spelarna inte alls var nöjda med.
– Nej, vi spelade inte alls bra. Det var faktiskt ingen alls som spelade bra. banorna var minst sagt svårspelade och dessutom hade vi problem med den sträva ansatsen. Det är tufft att spela borta det vet vi ju, men den här gången var det inte roligt, säger Olle Assarsson.
HBK inledde visserligen tämligen bra och var efter den första fjärdedelen i ledning, men efter det tog hemmalaget över fullständigt och vann både rättvist och stort.
Matchen mot Team Värnamo i Värnamo blev en helt annan historia. Där var det hemmalaget som inledde bra, men när HBK-spelarna lagom till andra serien listat ut hur banorna skulle attackeras vände de matchen och var redan efter tre serier i klar ledning med ointagliga 10-5.
Bilden: Björn kommer inte riktigt överens med sitt nya spärrklot…

– Betydligt roligare match, inte minst för att vi hittade in bättre på banorna och fick lite strikar. Det var skönt att vi kunde vinna efter den bedrövliga matchen i Ljungby. Då blev det trots allt en ganska bra resa för laget, säger Olle Assarsson som var lagets bäste spelare i både Ljungby och Värnamo med slagningarna 698 respektive 796. david pettersson spelade bra i Värnamo där han slog 755. Bra spel också av Dan Gunnarsson som noterade 736 kägelpoäng.