David Petterson blev HBK:s matchvinnare i seriepremiären mot Borås BK. När matchen såg ut att vara på väg mot oavgjort steg HBK:s yngste spelare fram och räddade två poäng till klubben. HBK vann med 11-9.
– Fantastiskt bra gjort av David att spela så bra när det gällde så mycket. det var han som räddade segern till HBK, konstaterar Olle Assarsson, som för dagen var spelande coach för laget.
Men innan sista serien såg HBK ut att vara på väg mot en tämligen enkel premiärseger. Laget hade vunnit alla de tre tidigare serierna med 3-2 och ledde med 9-6. Men i sista omgången knöt det sig för nästan hela laget. De enda som spelade på som tidigare var Pelle Thisell och Göran Wadman som relativt tidigt i omgången säkrade sin banpoäng. David och Tommy Wadenrud såg däremot ut att gå mot en klar förlust. Men när Davids och Tommys motståndare båda missade i nionde rutan slog David till. Först räddade han en svårt spärrupppställning och i sista rutan satte en en rad strikar vilket gav HBK-paret inte bara banpoängen utan även segern i matchen med 11-9.
– Jättekul att vi vann en premiärmatch. Det är flera år sedan vi gjorde det senast. Så det kan nog bli en ganska rolig säsong trots allt, säger Olle Assarsson som blev HBK:s bäste spelare på blygsamma 723 kägelpoäng, ende HBK-spelare som gick över 700-gränsen.
– Ärligt talat spelade vi inte särskilt bra bowling idag, och många var helt rätt missnöjda med sitt spel. Då känns det rätt skönt att vi kunde vinna ändå, fortsätter han.