Nu är gruppindelning och spelprogram klart till 2016 års turnering. Det står redan nu klart att RC Open den här gången kommer att bli en rafflande turnering med högklassig bowling. Aldrig tidigare har så många bra bowlinglag ställt upp.
Den 27-28 augusti spelas turneringen i RC Bowl och Rosenlunds bowlinghall. På banorna kommer vi då bland annat att få se svenska mästarlaget Team Clan. Laget vann visserligen SM-finalen mot Team Pergamon i våras, men RC Open har laget inte vunnit på flera år. Förra gången blev Marbodal från Tidaholm för svårt i finalen, året innan var det Ettan/Brasken som finalskrällde mot nässjölaget. Både Marbodal och Ettan/Brasken finns med i årets turnering också.
Men det finns flera lag som säkert vill ha med slutsegern att göra. Team Baltzar från Motala är ett säkert kort när det gäller slutspelsplatser i RC Open och har säkert planer på att gå långt i år också. Ett nygammalt vinnarlag gör dessutom comeback i år, Team Baltzars F-lag, som vunnit RC Open två gånger tidigare är tillbaka efter några års frånvaro.
Hemmalagen June, tillbaka i allsvenskan efter en säsong i ettan och Jönköpings KK, div 1, brukar också ha för vana att blanda sig i toppstriden. Men den här gången blir konkurrensen hårdare än någonsin då allsvenska topplaget Vimmerby BK och gamla allsvenska topplaget Åmåls BC för första gången ställer upp i turneringen.

Så här ser gruppindelningen ut:
Grupp A: Marbodal, Forsheda,
Team Leruym, Ettan/Brasken F.
Grupp B: Team Clan, Turbo, JKK,
Sture
Grupp C: Ettan/Brasken A,
Baltzar A, Åmål, Borgholm.
Grupp D: Vimmerby, June, Virveln,
Baltzar F.

Turneringen drar igång med full fart redan från början. RC Open inleds lördag 27/8 med matcherna Team Clan-JKK samt Marbodal-Forsheda. BÄttre start går knappast inte att få!

Hela spelprogrammet finns nu utlagt på turneringens hemsida.