Det ser ut att bli ett par riktigt långa resor för HBK:s b-lag den kommande säsongen. Lag från både Ljungby och Tingsryd söder om Växjö har placerats i samma serie som HBK. Men division fem Norra Småland ser ändå ut att bli bra, då flera andra jönköpingslag också finns i serien.
– Det är hela fem lag från Jönköping i serien, så det blir många derbyn, vilket givetvis är både kul och bra för ekonomin. Att det sen blir en del riktigt långa resor får man väl ta, antalet bowlinglag i Småland minskar ju för varje år och därmed blir det svåare och svårare för serieadministratörerna att få ihop det, konstaterar Olle Assarsson.

Egentligen handlar det bara om två långresor, Ljungby i början av september, dit det är 12 mil. I april nästa år ska b-laget åka de 17 milen till Tingsryd för att möta Tingsryds KK B.
– Det känns inte särskilt betungande utan är något vi borde klara av utan problem. B-lagets sammanlagda resor är på totalt 72 mil, vilket inte är särskilt mycket. Visserligen är det tio mil mer än a-laget, men det beror mer på att vår division tre-serie har extremt korta resor, menar Olle Assarsson.

Serieindelningen är än så längre preliminär och kan komma att ändras. Men så här ser Smålands Bowlingförbunds förslag till indelning i distriktsserierna ut till den kommande säsongen:

Div V Norra Småland
Team Värnamo B, Sunnerbo B, Huskvarna BK B, JBS B, Södra B, Fram B, Cyrus B, Eksjö B, Tingsryd B.

Div V Södra Småland
Team Clan B, V 8 B, Varta B, Flax B, Vetlanda B, Vetlanda C, Gamleby B, Vimmerby B, Oskarshamn B.

Div VI Norra (4-manna)
Glasriket B, Glasriket C, Regnbågen, Pondus B, Sture B, JKK B, Team Växjö B, Växjö AIS B.