Det kommer att bli hela fem lag från Jönköping i samma derbygrupp i HBK:s division tre-serie. Svenska Bowlingförbundet har nu gjort en ändring i division tre nordöstra Götaland som gör seriespelet till ett jönköpingskt getingbo med HBK, JKK F, JBS F, Vinno och Södra BK i samma grupp. Sjätte lag i gruppen blir Marbodal F2 från Tidaholm.
– En jättekul grej. Det betyder att vi får massor med roliga derbyn den här säsongen. Detta är något vi frågat efter i flera år, och äntligen blir det så. Dessutom blir resorna något kortare och det är också positivt, säger lagledare Hasse Gustafsson.
Men det var egentligen inte för att skapa en derbygrupp ändringen i serien gjordes. Det hängde i stället på att bohuslagen Obelix F och Korp F från Uddevalla flyttades till en västligare serie vilket nog kan tyckas riktigt då de båda lagen annars fått orimligt långa resor den här säsongen.
Den flytten innebar i sin tur att de båda boråslagen BBK och Mariedal, som först placerats i HBK:s grupp, fick ta över bohuslagens platser i grupp B och i sin tur ersattes av Södra BK och Marbodal F2.

Division tre Nordöstra Götaland kommer nu att se ut enligt följande:
Grupp A: Oden F2, Falköping F, Hjo A, Hjo F, Skövde AIK, Team Skövde.
Grupp B: HuPi, Team Partille (Trubaduren), Borås BK, Mariedal, Alingsås F2, Lerum F1.
Grupp C: Vinno, HBK, JBS F, JKK F, Södra, Marbodal F2.

Spelprogrammet börjar också så sakta ta form. Enligt det preliminära förslaget inleder HBK hemma mot Borås BK den 10 september för att i omgången efter spela i Cityhallen mot Södra och därefter mot Marbodal F2 i Tidaholm.