Nästa säsong kommer Huskvarna BK att ha två åttamannalag i seriespel. Styrelsen beslutade vid gårdagens möte att klubbens b-lag, som förra säsongen spelade i fyrmannaserien, den kommande säsongen ska spela med åttamannalag.
– Det komer att bli jättetufft, vi har egentligen inte tillräckligt med spelare. Men vi bedömer att det är viktigt att även b-lagsspelarna får spela åttamanna. Fyrmannaserien, som spelas med hcp, är rent ut sagt tråkig, säger Björn Tisell, ordförande i HBK.
– Dessutom fyrmannaserien, division sex, nästa säsong ut att få väldigt få lag, kanske bara tre eller fyra lag. Då ser det betydligt bättre ut i femman, åttamannaserien, där det blir minst dubbelt så många lag och dessutom flera derbyn mot andra jönköpingsklubbar, fortsätter Björn.

Beslutet ställer dock höga krav på HBK-spelarna. Klubben kommer nästa säsong bara att ha 17-18 licensierade spelare, vilket betyder att alla spelare kommer att behövas i alla spelomgångar.
– Vi räknar också med att minst ett par a-lagsspelare får göra dubbleringar i varje omgång. Det är också viktigt att våra spelare bokar in seriematcherna i kalendern, säger Björn.
HBK har sedan tidigt i vintras diskuterat med Jönköpings KK om att slå ihop de båda klubbarnas fyrmannalag och i stället spela med gemensamt lag i åttamannaserien. Detta förslag tackade dock JKK nej till.
– Det var synd, det hade varit en bra lösning för båda klubbarna. Men nu gör vi så här i stället och det kommer att bli bra det också, framför allt kändes det nödvändigt, menar Björn Tisell, som dock inte på något sätt stänger dörren till framtida samarbete.
– Är det så att nån av de andra klubbarna i RC Bowl får fler spelare än vad de har lag till går det ju alltid att skriva ett samarbetsavtal med kort varsel, menar han.