Inbjudningarna till sensommarens upplaga av RC Open började skickas ut för knappt en vecka sedan. Men redan nu börjar det fyllas på bland de anmälda lagen. I dagsläget har elva lag bokat plats till turneringen. Bland de allra första var nyblivna svenska mästarna Team Clan från Nässjö.
– Vi siktar så klart på att försvara vår SM-titel, då är RC Open den bästa turneringen inför säsongen, säger Janne Larsen i Team Clan, som deltagit med sitt lag i turneringen i flera år och har en rad segrar och finalplatser bakom sig.
Arrangören hoppas nu att ytterligare några elitserielag ställer upp i turneringen.
– Vi har en bra tävling med bra lag och tuffa matcher. Hallen är perfekt för en sån här turnering, både för spelare och publik. Det finns en anledning till att SM-finalerna spelats i RC Bowl de senaste åren. Nytt för den här gången är också att vi nu kan erbjuda övernattning i toppklass på anläggningens nybyggda hotell, säger Olle Assarsson i arrangerande HBK.

Utöver Team Clan är det också klart att ett av Smålands allra bästa allsvenska lag kommer till RC Open. För första gången ställer Vimmerby BK upp i turneringen.
– Det är en liten dröm vi haft i flera år att få hit VBK. De har ett fantastiskt bra lag som den här säsongen var topplag i Mellanallsvenskan. Deras medverkan höjer klassen på tävlingen, fortsätter Olle Assarsson.
För första gången spelar också gamla storklubben Åmåls BC i RC Open.
– Det är ett gammalt storlag som för några år sedan var ett stabilt allsvenskt lag. Nu har klubben varit nere i tvåan och vänt, så det ska bli spännande att få se dem i Jönköping, säger Olle Assarsson.
Samma dag anmälan skickades ut damp det ner flera anmälningar hos HBK. Vinnarlaget för två år sedan Ettan/Brasken var bland de allra första. Linköpingsklubben satsar hårt på seriespelet och kommer liksom förra säsongen med två lag till Jönköping. Team Baltzar från Motala som varit med i RC Open ända sedan andra året tävlingen spelades för tolv år sedan ställer också upp. Förra årets vinnare Marbodal från Tidaholm är klara för spel, liksom göteborgslaget Virveln och de båda jönköpingsklubbarna June och JKK.
– Det är kul att många klubbar kommer tillbaka år efter år. Det visar att de gillar vår turnering. Vi har genom åren dessutom lärt känna varandra ganska väl, så det är roligt att träffas igen, säger Olle Assarsson.

BK Sture från Sävsjö, nybliven division två-klubb är dock med för första gången. Risken borde vara stor att laget blir en katt bland hermelinerna när så många bra lag från högre divisioner brukar ställa upp.
– Ne, inte alls. RC Open spelas med hcp vilket gör att även om det skiljer ett par divisioner mellan lagen brukar det bli tuffa och jämna matcher. För två år sedan vann Ettan/Brasken och förra året var det Marbodal som tog hem finalen. Båda lagen spelar i ettan och båda lyckades slå Team Clan i finalen, så visst finns det möjlighet till överraskningar, säger Olle Assarsson

I dagsläget finns fortfarande fem lediga platser kvar i turneringen. Anmälan går att göra till: olof.assarsson@gmail.com.