Tobbe Jansson är numera Stor grabb i HBK. Den gångna säsongen spelade han sin hundrade match i klubbens färger. Tobbe blir därmed den 16:e spelaren i HBK:s historia som har rätt att kalla sig Stor grabb.
Tobbe gjorde sina första matcher i HBK-tröjan så sent som säsongen 2011/2012, så det har gått relativt fort för hans del, för andra har det tagit betydligt längre tid. Men då har Tobbe spelat nästan samtliga a-lagsmatcher i HBK sedan han började spela i klubben.

Flest matcher i HBK-tröjan har dock Olle Assarsson gjort, som varit med sedan klubben bildades och har hunnit med hela 279 matcher efter den nu nyss avslutade säsongen. Tvåa på listan är Dan Gunnarsson som nu nått upp till 192 matcher.

Tommy Wadenrud var inte långt från att bli Stor grabb den här säsongen. När krutröken efter årets matcher nu lagt sig visade det sig att han kommit upp i sammanlagt retliga 98 matcher i HBK.s färger. Han får alltså vänta till efter nästa säsong med att kalla sig Stor grabb. Då kan han också få sällskap av Stickan Wisberg som nu spelat sammanlagt 81 HBK-matcher.

Hela listan över Stora grabbar i HBK hittar du här: Maratontabell Matcher.