Huskvarna BK avslutade säsongen på bästa tänkbara sätt. HBK vann borta både mot Hjo F och Hjo A med stora siffror.
– Synd att säsongen är slut nu när vi äntligen verkar fått igång spelet. Säsongen har varit ganska knackig, men vi avslutade åtminstone på bästa sätt. Av de sista fem matcherna har vi vunnit fyra och bara förlorat mot suveräna serieettan Pondus, säger Hasse Gustafsson, nöjd HBK-coach.

– Hade vi fått en lite bättre start på serien hade vi kunnat högre upp i tabellen. Men tack vare segrarna i slutomgångarna känns det ändå positivt. Nu kan vi se fram mot nästa säsong, fortsätter han.
HBK inledde matcherna i Hjo bowlinghall med att besegra Hjo A med 15-5. En match där HBK kopplade greppet redan från början genom att ta ledning med 5-0 i första serien och i andra öka på till 8-2.
– Vi fick en lysande start och hjospelarna började hänga med huvudena ganska omgående. Så det blev överraskande enkla två poäng, konstaterar Hasse som ger priset som matchens bäste spelare till Pelle Thisell som slog 797 kägelpoäng och dessutom tog maximala fyra banpoäng tillsammans med Stickan Wisberg.
– Pelle har ont i foten och ska opereras i sommar, trots det spelar han fantastiskt bra bowling, berömmer coachen.
HBK hade efter den inledningen inget större besvär att hålla Hjo bakom sig och kunde till slut vinna klart.
– Vi spelar med ett helt annat självförtroende nu än vad vi gjorde i höstas. Nu går vi in och tar för oss på ett helt annat sätt än tidigare, säger Gustafsson.

Den andra matchen för dagen, mot Hjo F, vållade som väntat inte HBK något större besvär. Efter de två första rundorna ledde HBK med 9-1 och gick i tredje serien till ledning med ointagliga 14-1.
– Hjo F har många nya spelare i laget och har inte vunnit en enda match på hela säsongen. Det kan vara svårt att hålla koncentrationen i såna matcher, men jag tycket att vi spelade bra och säkert hela matchen, konstaterar coachen, som till slut kunde se sitt HBK vinna med hela 19-1.
– En skön seger. det kändes viktigt att vinna säsongens sista match. Dessutom gick vi tack vare storsegern förbi Oden F i serietabellen och lämnade den definitiva botten av serien, säger Hasse som kan konstatera att Olle Assarsson och Björn Tisell blev bästa spelare i HBk med slagningar på 831 respektive 784 kägelpoäng. De tog också maximala fyra fyra banpoäng.
– Men hela laget gjorde en stark insats, inte minst vår junior David Pettersson som hoppade in och stundtals spelade alldeles lysande, säger coachen.