HBK gjorde en strålande insats i hemmamatchen mot citylaget Södra BK. Det blev hemmaseger i Racketcentrum med 11-9 efter en minst sagt rafflande tillställning. HBK vann matchen efter att ha tagit hem banpoängen i sista serien med bara 17 käglors marginal.
– Synd att serien snart är slut. Nu börjar det ju bli roligt. Det var andra omgången i rad vi vann, säger coachen Hasse Gustafsson, som är mycket nöjd med sina spelare.
– Vi gjorde en bra match ännu en gång. Den här gången gav vi inte upp utan kämpade hela vägen, fortsätter han.
Bilden: Vilda glädjescener i HBK efter hemmasegern mot Södra BK.

Matchens lirare var utan tvekan Pelle Thisell, som gjorde comeback i laget efter en lång skadeperiod. Hans fotskada är inte läkt och ska opereras under sommaren. Pelle bet ihop och spelade trots smärtor.
– Jag var så sugen på att spela igen, så jag kunde inte låta bli. men nu bultar det i foten, säger Pelle efter matchen som med sina 861 blev matchens bästa spelare.
– Jag hade varit nöjd om jag kommit över 700, så det var mycket bättre än jag väntat mig, säger Pelle som tillsammans med Stickan Wisberg tog tre av fyra möjliga banpoäng.
Bilden: Fredrik Nyberg i Södra.

HBK inledde matchen bäst och var efter första rundan i ledning med 4-1. I andra serien kom det välspelande södralaget tillbaka och kunde reducera underläget till 6-4. detta mycket tack vare Roger Andersson och Fredrik Nyberg, två gamla junespelare som nu gjort comeback i den nystartade klubben.
Bilden: Avslutningen blev spännande. Det skiljde till slut bara 17 käglor mellan lagen.

i Tredje serien fortsatte Södra att dunka in strikar och slog mer än 150 käglor mer än HBK, trots det blev det bara 2-3 och reducering ännu en gång, nu till 7-8.
Sista serien blev ohyggligt jämn och spännande. HBK kopplade dock ett litet grepp i mitten av serien och kunde behålla denna hela matchen ut. Det blev HBK-seger i sista serien med 3-2 och sammanlagt med 11-9.
– En kul match att spela även om det inte gällde särskilt mycket för något av lagen. Men skönt att vi visar att vi kan vinna matcher och att vi nog är lite bättre än vad tabellen visar, säger Hasse Gustafsson.