HBK svarade för en riktig skräll i den uppskjutna bortamatchen mot topplaget Swedoor. HBK vann med hela 14-5 trots att matchen spelades i Nässjö.
– Vad skönt med en seger, det har vi inte varit bortskämda med den här säsongen. Vi gjorde dessutom en av våra allra bästa matcher, säger Olle Assarson i HBK.

Matchen var flyttad från sista spelomgången i februari och spelades av den anledningen en vardagskväll. Det var tufft för båda lagen, nästan alla spelarna kom direkt från sina jobb till bowlinghallen i Nässjö.
men det var HBK som var piggast. Efter första rundan ledde bortalaget med överraskande 5-0. När det sen blev seger i andra serien med 3-1 hade HBK kopplat ett grepp Swedoor aldrig lyckades slingra sig ur.

Nässjölaget vann visserligen tredje serien med 3-2 men efter en rasande avslutning av HBK, där det på nytt blev 5-0 i serien, slutade matchen 14-5 till HBK.
– Alla spelare gör fantastiskt bra insatser idag. Stickan gjorde sitt livs match och slog 829 kägelpoäng, vilket är nytt personligt rekord för hans del. men det var många fler som spelade mycket bra, säger Olle Assarsson, som själv slog 851 poäng, vilket är nytt årsbästa för hans del.
Kvällens andra match spelades mot suveräna serieettan Pondus, som dock inte gav HBK minsta chans att komma in i matchen. Pondus vann med förkrossande 18-2 och säkrade därmed seriesgern och uppflyttning till division två.
– De är väl värda uppflyttningen och vi önskar dem lycka till, Pondus har ett mycket bra lag och har spelat fantastiskt bra hela säsongen. De kommer att klara sig bra i tvåan också. Att vi skulle kunna rubba dem på deras hemmaplan och dessutom i en andramatch där vi redan var trötta var inte att tänka på. Pondus var överlägset från första till sista serien, konstaterar Olle Assarsson, som blev bäste spelare i ett något blekt HBK med 789 kägelpoäng.

Torbjörn Jansson slog 741 och Stickan Wisberg noterade 723 poäng. De var det enda banpar som lyckades ta poäng mot Pondus.