Fyra HBK-spelare fanns med när en av starterna i BK Veteranernas Succétävling spelades i Racketcentrum. Olle Assarsson spelade bäst av alla genom att slå 1315 poäng utan hcp på de sex serierna. Därmed blev vann han starten, dock bara sex poäng före Svenne Nord.
– Svenne och jag hade en stentuff fajt som inte avgjordes förrän i tionde rutan i sista serien. Svenne är svår att möta, trots att han fyllt 78 är han fortfarande en ruskigt bra bowlingspelare, så jag är jättenöjd över segern, säger Olle, som dock inte slog sig in bland de allra främsta i tävlingen.
– Tävlingen spelas med åldersgrundande hcp. Jag hamnade precis utanför prispallen, fyra poäng till hade räckt för en sammanlagd åttondeplats, säger han.
Olle gjorde sin första veterantävling, liksom Hasse Gustafsson och Leszek Graniczka. Båda spelade mycket bra och placerade sig på 12:e respektive 16:e plats i starten. Hassenoterade 1095 och Leszek slog 1057 (utan hcp).
– Det var roligt att spela. Vi kommer definitivt att spela fler såna här tävlingar, säger en nöjd Hasse Gustafsson.
GUnnar Bäckström har varit med i flera år i veterantävlingar. Även han spelade mycket bra, noterade 1000 poäng och kom på 15:e plats i starten.