Nu är det spikat när årets viktigaste tävling ska avgöras. HBK:s KM 2016 kommer att spelas lördag 30/4 i racketcentrum. Styrelsen har dessutom beslutat att klubbens Årsmöte ska hållas onsdagen den 27 april.
HBK:s prestigefyllda klubbmästerskap avgörs denna gång på hemmaplan, med förhoppningen från styrelsen att fler ska kunna delta än då tävlingen spelats i bortahall. Förra året då tävlingen avgjordes i Tidaholm ställde bara tolv spelare upp. Klubben hoppas nu att det ska bli en hel del fler än då.

Tävlingen kommer som vanligt att spelas i två olika klasser, Stora KM, där inget annat än ren slagning gäller, samt Lilla KM, där hcp läggs på resultaten.Nyheter för i år är att det kommer att spelas en slutfinal i Stora KM och att man därför i grundomgången spelar sex serier i stället för åtta. Hur finalspelet ska gå till är ännu inte klart.En annan nyhet är att Homer Simpson-statyetten inte kommer att delas ut till den som kommer sist i Stora KM (dvs resultat utan hcp), utan till den som kommer sist i resultatlistan i Lilla KM. Detta gör att det blir en öppnare affär där fler än bara några få kommer att bli inblandade menar styrelsen.Den tredje nyheten är att vinnaren av Stora KM kommer att bli den första som får en inteckning i det nya vandringspris som kommer att tas fram. detta eftersom Olle A förra året vann tävlingen för tredje gången och därmed sopade hem den gamla statyetten för gott.

Mer info finns på HBK:s hemsida.

Det går redan nu att anmäla sig till KM, hör av er till Pelle Thisell (perarvid.thisell@gmail.com).

Årsmöte 2016
HBK:s Årsmöte för 2016 kommer att hållas onsdag 27 april 2016, med start klockan 17.30 i Racketcentrum. Mer info och särskild inbjudan kommer senare.