Huskvarna BK tog en efterlängtad seger när Oden F var på besök i Racketcentrum. Senast HBK vann en seriematch var 1 november då Hjo F besegrades, efter det har laget radat upp den ena förlusten efter den andra. Men nu fick HBK-spelarna äntligen känna på hur det känns att vinna igen, Oden F slogs tillbaka med 12-8.
– Vad skönt! Det var länge sen vi vann sist så det var verkligen hög tid, säger spelande coachen Hasse Gustafsson.

– Vi spelade vår bästa match på hela säsongen och slog över 6000 kägelpoäng. det var länge sedan vi hade så höga siffror. Det var också kul att även Oden F gjorde en bra match, vi vann inte för att motståndarna var dåliga utan för att vi spelade bra, fortsätter han.
HBK startade matchen på bästa sätt och var efter två rundor i ledning med klara 7-3. detta till stor del beroende på att banparet Björn Tisell/Martin Jansson spelade så bra tillsammans. Att Göran Wadman var tillbaka i laget efter en längre skadeperiod, vilket gjorde en bra insats i sin första match sedan i september förra året.
I tredje serien såg dock matchen ut att gå ur händerna på HBK-spelarna. Oden F kopplade då grepp i samtliga banpar och såg ut att kunna vända matchen. Men i slutet av serien lyckades både Tobbe Jansson/Göran Wadman samt Dan Gunnarsson/Olle Assarsson vända stora underlägen till segrar. Inför sista rundan ledde HBK med 9-6.

– Mycket starkt gjort. Då var matchen på väg att vända helt och hållet. det var fantastiskt bra att vi lyckades ta två banpoäng i den serien, så såg det inte ut när det bara var ett par rutor kvar.
I sista rundan fortsatte HBK spela bra och gav aldrig motståndarna någon hans att komma tillbaka. Bland annat slog banparet Dan G/Olle A till med hela 485 kägelpoäng tillsammans, vilket var starkt bidragnde till att HBK vann sista omgången med 3-2 och matchen sammanlagt med 12-8.
– Nu vet vi hur det känns att vinna igen. Den känslan ska vi ta med oss till de matcher som är kvar, säger coachen.
Bilden: HBK-fansen var på plats och gjorde sitt bästa för att hjälpa HBK till seger.

Olle Assarsson blev HBK:s bäste spelare med slagningen 836 kägelpoäng följd av Dan Gunnarsson på 816. Inte så konstigt att de två tillsammans tog maximala fyra banpoäng.
Bra spel också av Tobbe Jansson på 795 samt Hasse Gustafsson som slog 782.
– Men hela laget gjorde en bra match. Sex man gick över 700, det är bra.