HBK:s reservlag gjorde två bar bortamatcher, först mot JBK B i Cityhallen och därefter mot Pondus B i Nässjö. Trots att laget bara fick med sig en poäng, oavgjort mot JBK, är spelande coachen Hasse Gustafsson nöjd.
– Vi gjorde två bra matcher. Vi kämpade om varje poäng och det var roliga matcher att spela, säger han.
Matchen mot JBK B slutade 10-10 efter en synnerligen rörig tillställning.
– Datorerna i hallen fungerade inte som de skulle, så det blev rörigt när alla resultat fick skrivas för hand och handicap dessutom skulle räknas in. Hade vi haft bättre koll på läget tror jag vi kunde vunnit matchen. det är det som är det tråkiga med att spela 4-manna, man har inte en aning om hur det står i matcherna och hur det går vet man egentligen inte förrän alla resultat lagts in i datorerna, säger Hasse, som själv HBK:s bäste spelare i denna match.
Matchen mot Pondus blev nästan lika ovisst rörig och precis lika jämn. När krutröken skingrat sig i hallen visade det sig att hemmalaget Pondus vunnit med mionsta möjliga maginal, 11-9.
– Samma sak här, hade vi haft bättre koll kunde det blivit seger. men det var ändå en rolig match att spela. Pondus är ett trevligt lag att möta och banorna i hallen var bra, säger Hasse.
Bäste HBK-spelare i denna match blev Torbjörn Johansson som noterade 728 kägelpoäng.