Inte nog med att det var bistert kyligt utomhus när HBK spelade vårsäsongens första matcher. HBK fick dessutom en iskall start. Det blev storförluster både mot Marbodal F2 och June F, trots att den sista matchen spelades på hemmaplan i Racketcentrum.
– Jag vet inte vad det är som är fel. Det verkar som vi inte vågar spela och framför allt är rädda för att vinna, suckar coachen Hasse Gustafsson.

Morgonmatchen mot Marbodal var mer än bara iskall. Efter de två första serierna i Tidaholm låg HBK under med hela 1-9, efter en minst sagt blek inledning.
– Vi hade svårt att hitta rätt på banorna, men det var inte där det brast. Vi hade helt enkelt alldeles för många missar och i de tillfällen vi hade chansen att ta hem något banpar började vi darra, säger Hasse.
– På de senaste träningarna har det sett riktigt bra ut och det har känts som att vi är på gång, men när det är skarpt läge fungerar det tydligen inte alls, fortsätter han.
Stickan Wisberg blev matchens bäste spelare med en slagning på 757 kägelpoäng, tätt följd av Dan Gunnarsson på 756 och därefter Martin Jansson 711.
Matchen mot June F blev en märklig tillställning där HBK stundtals pressade serieledarna.
June ledde efter de två första serierna med till synes trygga 8-2, men tredje rundan gick till HBK med 4-1 och fick matchen till 6-9. Junespelarna var därför märkbart pressade under inledningen av sista serien, men kunde till slut ändå vinna omgången med 4-1 och matchen sammanlagt med 13-7.
Bilden: Det var familjen Lindell som sänkte HBK, Claes, Jonathan och Elvira blev Junes tre bästa spelare mot HBK.

– Usel start i vanlig ordning vilket gjorde att vi egentligen aldrig hade någon chans. Positivt dock att vi lyckades vinna en serie och att vi fick June i åtminstone lite gungning. Men ändå alldeles för dåligt spel, till och med sämre än i Tidaholm. Hela fyra man gick under 600 poäng och det är definitivt inte godkänt, menar coachen, som dock kan konstatera att HBK fick en spelare över 800 poäng, Olle Assarsson slog 818 poäng och blev matchens bästa spelare.