Framgångarna för HBK i årets upplaga av JP-Fighten blev minst sagt blygsamma. Efter fyra kvalomgångar där HBK-spelare åkte ut lika snabbt som man delar ut korten i en kortlek fick klubben ställa hoppet till Hasse och Leszek, de enda som lyckades ta sig vidare till cupspelet. Men så värst roligt blev det inte.
– Det gick åt helvete både för mig och Leszek, vi förlorade båda två. Jag hittade ingenting idag. Där jag trodde man kunde spela på banorna gick det inte att spela alls. Och Leszek hade otur hela tiden, suckar Hasse efter att ha förlorat mot Anders Fagerberg, JBS/Boys.
Leszek å sin sida åkte ut mot Frams Marita Ortstam.
Men det var inte med några stora siffror HBK-spelarna blev utslagna. Båda lyckades få oavgjort,6-6, men hade både lägre slagning och förlorade därmed matcherna.
– Nej, det gick ju inte att upprepa förra årets framgång. Men vi har fått en del tuffa matcher i benen nu som vi säkert har nytta av när vi möter June F i omstarten av serien, säger Hasse.
Eva Olsson och Tobbe Jansson blev utslagna söndagens gruppspelsomgång. Tobbe var dock ytterst nära att ändå ta sig till cupspelet via desperadon. Där hade han inte den rätta turen med sig. Han slog 209 poäng vilket gav honom en sjätteplats. Hade han slagit ner en kägla till skulle han gått vidare…