Huskvarna BK fick det som väntat svårt i bortamatcherna mot topplagen JBK och Södra BK. Det blev förlust ni båda matcherna.
– Jag tycker ändå vi gör en ganska bra insats. Vi kämpade båda matcherna och var betydligt närmare poäng än vad siffrorna visar. Matchen mot Södra avgjordes inte förrän precis i slutet och där kunde vi mycket väl vunnit, säger coachen Hasse Gustafsson, som dock har en del invändningar mot HBK-spelarnas spärrspel.
– Vi missar alldeles för mycket enkla spärrar. Där måste vi skärpa oss, menar han.

Matchen mot JBK var i de två första serierna helt jämn. Att hemmalaget ledde med 6-4 efter de två första rundorna berodde mer på tillfälligheter.
– Hade vi bara hållt vårt spärrspel lite bättre hade vi varit i ledning i stället. Vi förlorade flera banpoäng med bara några käglors marginal, konstaterar coachen.
I tredje rundan lyckades dock JBK rycka ifrån och vinna med 4-1 efter en mycket bra omgång av hemmaspelarna, och därmed gå till ledning med 9-6.
I sista serien försökte HBK komma ikapp och ledde länge på flera banpar men orkade inte helöa vägen. JBK kunde vinna matchen med 14-6.
Matchen motnystartade klubben Södra BK blev betydligt jämnare än vad förhandstipsen skvallrade om. Södra har flera gamla allsvenska och mycket rutinerade spelare i sitt lag, bland annat Per-Anders Hörlin, Fredrik Nyberg och Andreas Appelberg.
Södra tog visserligen ledning med 4-1 efter första serien, men när HBK vann andra rundan med samma siffror blev det därefter en mycket spännande match som inte avgjordes förrän i slutet av sista serien. HBK såg där länge ut som en vinnare, men orkade inte heller denna gång fullfölja. Södra vann till slut med 13-7.
– det blev förlust i båda matcherna, men jag tyckerändå vi ska vara ganska nöjda. Vi har flera av våra bästa spelare långtidsskadade och vi lyckas ändå ge båda hemmalagen motstånd, åtminstone i en del av matchen, säger coach Gustafsson.

Bäste spelare i HBK blev Dan Gunnarsson som i matchen mot Södra noterade 802 kägelpoäng och dessutom tog maximala fyra banpoäng tillsammans med Olle Assarsson.
Olle blev bäste HBK-spelare mot JBK där han noterade 784 poäng.