HBK:s Dan Gunnarsson, Olle Assarsson och Stick Wisberg gjorde en mycket bra start när sista starten i 3-manna DM spelades i Värnamo. Laget inledde mycket starkt och ledde efter två serier hela tävlingen. Efter en snygg avslutning placerade sig HBK-laget till slut som fjärde lag i starten och elfte lag sammanlagt i DM.
– En mycket bra insats för vår del. Vi ska komma ihåg att 3-manna DM inte är någon av HBK:s starkare grenar. I de två tidigare DM-tävlingar klubben ställt upp i har vi kommit sist. Men det var å andra sidan för nästan tio år sen, skrattar Olle Assarsson i HBK.
HBK-laget chockade alla de deltagande lagen genom en ruskigt bra start. Laget inledde med sex strikar direkt och tog en klar ledning i starten för storheter som elitlaget Team Clan och allsvenska Cahoot. Efter ett par svagare rundor i mitten rasade laget till en en mittenplacering för att sedan avsluta riktigt starkt.
– De sista fem, sex serierna spelade vi mycket bra och låg strax över 200 i snitt hela tiden. Det gjorde att vi till slut kunde bli så pass bra som elva i tävlingen. Det är bra gjort av HBK, konkurrensen var hård för vår del, menar Olle Assarsson, som tillsammans med Dan och Stickan satte hela fem nya klubbrekord för tremannalag, en serie, tre serier, fem, åtta och 15 serier. Det nya rekordet för hela distansen, 15 serier, är numera 2877 poäng.
Det gamla rekordet sattes 2005 av Olle Assarsson, Olle Gannerud och Joppe Pettersson när DM-tävlingarna avgjordes i Eksjö.
– Vi slog det gamla rekordet med 150 poäng, så det känns riktigt roligt nu. Det gamla rekordet hade tio år på nacken, så det var väl dags nu, konstaterar Olle Assarsson.
Men HBK:s ovana att komma sist i 3-manna DM när klubben ställer upp fortsätter trots framgången för klubbens förstalag. HBK:s andralag med Hasse Gustafsson, Tommy Wadenrud och Tobbe Jansson lyckades inte undvika sistaplatsen efter att ha noterat 2376 poäng.
– Men då ska man komma ihåg att HBK var den enda division tre-klubb som ställde upp i tävlingen. Vi mötte lag som var betydligt bättre än oss, säger Olle Assarsson.