Det är antingen eller för HBK i årets seriespel. Antingen åker laget på storstryk…eller så blir det storsegrar. Förra omgången åkte HBK på stryk mot JKK F med 4-16. Den här helgen blev det vinst mot Hjo F med förkrossande 19-1.
– Skönt med en seger och särskilt att vi fick vinna så stort efter förra omgångens storförlust. Nu känns det mycket bättre, säger HBK:s coach Hasse Gustafsson.
HBK var det klart bättre laget redan från start. Visserligen stretade Hjo F emot ganska bra i första serien, men efter en snygg avslutning av HBK kunde hemmalaget vinna omgången med 4-1. Efter det gick luften ur gästande Hjo, som inte tog någon mer banpoäng under hela matchen.
– Vi var aldrig hotade någon gång under hela matchen trots att vi inte spelade riktigt så bra som vi egentligen kan. Det är fortfarande lite darrigt på sina håll, även om det blivit bättre den senaste tiden, menar coachen.
Humöret har stigit bland HBK-spelarna den senaste veckan då laget nu bytt oljningsprogram från svårspelade Athen till något enklare Bourbon Street.
– Det var nödvändigt för vår del. Athen var för svårt för oss och våra spelare började tröttna. Bourbon Street känns däremot som vi på sikt skulle kunna spela ganska bra på, säger Hasse.
Hjo F har haft en tuff inledning på höstens seriespel. Västgötalaget har haft det svårt att få ihop fullt lag efter att en rad spelare lämnade klubben i sista stund inför seriestarten. Några av hjospelarna som var med i Racketcentrum kom nu direkt från korpserien.

Bäste spelare i HBK blev Olle Assarsson som noterade årsbästa i klubben med 788 kägelpoäng. han tog dessutom maximala fyra banpoäng ihop med Dan Gunnarsson.
HBK:s storas överraskning blev dock Tobbe Johansson som i sin första a-lagsmatch den här säsongen slog till med 750 kägelpoäng, ett resultat som gjorde honom till näst bäste spelare i laget.,