HBK:s a-lag gjorde en mycket bra insats vid sitt besök i Falköping. Laget fick med sig två poäng hem efter att ha besegrat Oden F med 12-8. HBK pressade dessutom Falköping F i en stenhård match som dock västgötarna till slut vann med 11-9.
Bild: Göran Wadman och Tommy Wadenrud, HBK:s bästa poängplockare i matchen mot Oden F.

– En jättebra insats från vår sida. Vi fick med oss två poäng hem från en bortaresa, det är ett bra resultat. Dessutom är både Falköping och Oden F starka hemmalag, säger spelande UK Hasse Gustafsson, som öser beröm främst över far och son Wadenrud.

– Pappa Tommy spelade fantastiskt bra och var en av lagets allra bästa spelare. Det var på gång redan i våras, men nu har han verkligen blivit en a-lagsspelare att räkna med, säger Hasse, som till omgångens matcher dessutom tog ut sonen Mattias i a-laget för första gången.
– En kanonfin debut för hans del. han gjorde två mycket bra matcher. Mot Oden gick han dessutom in och tog en viktig banpoäng i sista serien, fortsätter coachen.
Bild: En nöjd coach.

HBK inledde dock med att spela mot Falköping F, där laget dock hamnade i underläge redan från start. Efter de två första rundorna ledde hemmalaget med 6-4. HBK reste sig dock i tredje serien, vann denna med 4-1 och var därmed i ledning med 8-7 inför sista.
– Vi var lite ovana vid underlaget på banorna så det tog ett tag innan vi kom igång, sen såg det bättre ut oh jag trodde nog att vi skulle kunna vinna, men tyvärr orkade vi inte hela vägen, berättar Hasse.
Nej, i sista serien var FAIK det klart starkaste laget. De vann rundan med 4-1 och därmed matchen sammanlagt med 11-9.
Bästa spelare i HBK blev Olle Assarsson ,ed 774 kägelpoäng och tre banpoäng tillsammans med Tobbe Jansson. Tommy Wadenrud blev näst bäst med 772 och två banpoäng ihop med Göran Wadman.
Bild: Avslutningen av matchen mot Oden F blev spännande.

Matchen mot Oden F såg helt annorlunda ut. Här var det HBK som kopplade ett rejält grepp redan från start. Efter de två första serierna ledde HBK med 7-3 och hade i tredje rundan chansen att avgöra matchen i förtid.
– det hade räckt med en banpoäng så hade vi gått till ledning med 11-4, men fick nöja oss med 10-5. Det var lite synd, det gjorde att sista serien blev onödigt spännande, säger Hasse.
Oden F gjorde nämligen ett tappert och allvarligt försök att rädda en poäng. Västgötalaget såg dessutom länge ut att vara på väg att klara det. Men i slutet av omgången tog banparen Gunnar Bäckström/Stickan Wisberg samt Hasse Gustafsson och debutanten Mattias Wadenrund sitt ansvar. Båda vann till slut sina serier med liten marginal.
Bild: Debutanten Mattias Wadenrud poserar efter att ha avgjort matchen mot Oden F med tre strikar i sista rutan.

– Det var ohyggligt spännande ända fram till slutrutorna, men den här gången var vi det starkaste laget. Mattias satte dessutom tre strikar i sista rutan vilket gjorde att vi kunde vinna två banpar, konstaterar coachen.
Bäst i HBK i dena match blev Stickan isberg på 778 kägelpoäng och Tommy Wadenrud på 741 poäng. Flest banpoäng tog banparet Tommy W/Göran W som knep tre av fyra möjliga.