Huskvarna BK tog revansch på förra helgens premiärförlust i bowlingtrean. I säsongens andra hemmamatch gav HBK aldrig gästande Hjo BK en chans. Huskvarna vann med hela 15-4.
– En riktigt skön seger, det var nog vad vi behövde, självförtroendet var inte på topp efter förra helgen, säger Björn Tisell, som blev matchens bäste spelare med en slagning på 766 kägelpoäng.

766 låter kanske inte så våldsamt högt. Men på nyoljade banor med programmet Athena är det högt resultat. Som jämförelse kan nämnas att division ett-laget JKK i sin match tidigare samma dag bara hade två spelare över 700 poäng.
– Visst är det svårspelat i Racketcentrum nu, men jag tycker att man lär sig hela tiden. Förhoppningsvis kommer siffrorna att bli högre längre fram. Jämfört bara med förra helgen var vi betydligt bättre nu, konstaterar Björn Tisell.
I början av matchen såg det dock knappast ut som att HBK skulle kunna vbinna med så stora siffror. Första serien var helt jämn, det var bara tillfälligheter som gjorde att HBK kunde vinna rundan med 3-1. Även i andra serien följdes de båda lagen åt, men även denna gång kunde HBK göra ett ryck i slutet, vinna serien med 3-2 och gå till ledning med 6-3.
– Det var darrigt i början, inget snack om det. Vi hade svårt att hitta rätt på banorna. Men i tredje serien fick vi ordning på spelet, berättar Björn Tisell.

HBK avgjorde i tredje
HBK gjorde då sin bästa runda på hela matchen samtidigt som Hjo gjorde sin sämsta. HBK kunde därför vinna med 5-0 och gå till ointaglig ledning med 11-3.
Trots att segern redan var klar slutade HBK inte att spela. Laget fortsatte spela bra i sista rundan, där det blev seger med 4-1 och därmed sammanlagd vinst med 15-4.
Förutom Björn spelade Dan Gunnarsson mycket bra bowling och noterade 752 kägelpoäng, Han tog dessutom mnaximala fyra banpoäng tillsammans med Olle Assarsson som blev tredje bäste spelare med 730 poäng. Även Stickan Wisberg och Pelle Thisell gick över 700 poäng.
HBK:s yngste spelare, David Petterson, gjorde sin a-lagsdebut i matchen mot Hjo. Han fick spela två serier och klarade sig undan med mer än väl godkänt. En banpoäng blev det tillsammans med Tommy Wadenrud.
– Det var roligt att få vara med i a-laget, men jag var ganska nervös innan, säger David, som är son till gamle HBK-legenden Joppe Petterson.