Premiärmatcher är tydligen inget för Huskvarna BK. Laget gjorde ett synnerligen blekt intryck mot Marbodal F2 i höstens första hemmamatch. Västgötarna kunde vinna enkelt med 12-8.
– I princip inget var bra, utom Stickan och Bäckis som båda gjorde en mycket bra insats. I övrigt var det mycket premiärnerver och mycket missar. det kändes inte som vi var med i matchen över huvud taget, suckar Olle Assarsson, som hoppade in som spelande coach vid dagens tillställning.
Redan i första serien kunde man ana åt vilket håll det lutade. Okoncentrerat spel, flera rännslag och givetvis ett stort underläge direkt, 1-4.
I andra serien skärpte HBK till sig och spelade ändå hyfsat bra, detta mest tack vare Bäckis och Stickan som då var på ett strålande strikehumör. HBK kunde tack vare det kvittera till oavgjort 5-5.
– Då kändes som att vi var på gång, och att vi kunde börja tro på en seger. men så roligt skulle det inte bli, säger Olle.
I tredje rundan tappade HBK mycket av sitt vägvinnande spel. Serien var jämn, men i slutrutorna var Marbodal det starkaste laget. MBS vann rundan med 3-2 och gick till ledning med 8-7.
I sista serien fortsatte HBK spela dåligt medan Marbodal gjorde precis tvärtom, spelade bra alltså. Västgötarna vann serien med 4-1 och matchen sammanlagt med 12-8.
– Tråkigt att förlora en hemmapremiär så klart. Men idag gjorde vi ingen bra match och vi har inget att skylla på, Marbodal var helt enkelt bättre än oss, menar Olle Assarsson.

Bäste spelare i HBK blev Stickan Wisberg som slog 757 kägelpoäng och tog två banpoäng tillsammans med Björn Tisell. Gunnar Bäckström och Göran Wadman blev HBK:s bästa poängplockare då de tog tre av fyra banpoäng. Bäckis blev dessutom näst bäst i laget då han noterade 707 kägelpoäng.