Nässjö en måndagskväll i början av september är kanske inte det man helst vill vara med om som bowlingspelare i Huskvarna BK. Ont om p-platser, bilkö nästan hela vägen från Tenhult och dessutom har de stängt av den där stora gatan mitt i stan för biltrafik.
– Uschligt svårt att komma till bowlinghallen i den här stan. Det är nästan så jag önskar att vi inte hittade dit, nu har vi ju facit i hand, konstaterar HBK:s spelande UK Hasse Gustafsson.
– Det mest positiva jag kan komma på så här i en handvändning är de fina gamla duschblandarna i bowlinghallens omklädningsrum. De är nog från slutet av 70-talet och på den tiden gjordes det kvalitetsgrejer, de håller fortfarande, fortsätter b-lagscoachen med en suck.
Bilden: Är Hasse ironisk eller har han slagit en strike. Ingen vet.

Nej, HBK:s gossar hade ingen rolig kväll i Nässjö. det blev förlust mot Pondus fyrmannalag med hela 4-16.
– Som vi spelade är jag förvånad att vi fick med oss så mycket som fyra banpoäng. Det känns inte som vi var värda det, men ibland har man ju tur, säger coachen synnerligen sarkastiskt.
HBK-spelarna hade ohyggligt stora problem att hitta rätt på banorna i Nässjö som var oljade med ett program som ingen ens orkade fråga efter vad det hette. Det svängde där HBK-spelarna inte tyckte det skulle svänga och kloten gick spikrakt framåt där HBK-spelarna trodde det skulle svänga som satan.
– Det var rena lotteriet, så vi var chanslösa, konstaterar Hasse, som själv fick ihop 528 kägelpoäng och därmed inte fick en enda banpoäng med sig. Lika illa gick det för Arne som hade exakt samma siffror.
Martin Jansson fick nöja sig med 589 men tog dock tvpå banpoäng, lika många poäng tog Olle Assarsson som dock slog 674 kägelpoäng.
– Nähä, det blev inget klubbrekord den här gången heller, suckar Hasse.