Huskvarna BK fick det som väntat svårt i RC Open, laget förlorade alla sina tre matcher. Men coachen Hasse Gustafsson är nöjd ändå.
– Vi mötte tre lag som alla är topplag i division ett och gav dem bra motstånd. Vi var nära att vinna alla matcherna, men orkade inte hela vägen, säger Hasse.

– Att göra tre så pass bra matcher ger naturligtvis en bra känsla inför seriepremiären om två veckor. Vi toppade inte laget på något sätt utan alla fick tillfälle att spela, så vi är egentligen starkare än vad vi visade i RC Open, fortsätter han.

I turneringens första match pressade HBK de blivande vinnarna Marbodal hela vägen in i kaklet. HBK ledde länge, men i slutet av matchen tog divison ett-lagets större rutin över och de kunde vinna med 11-9.
– Det var flera i vårt lag som gjorde bra insatser. David Pettersson överraskade dock mest, han spelade riktigt bra. Det syns att han tränat mycket under sommaren, berömmer Hasse.
Matchen mot Turbo blev också en mycket spännande tillställning. Även här var HBK länge i ledningen, men orkade inte hela vägen ut. Turbo kunde även dem vinna med 11-9.
– Häör såg man skillnaden mellan ett lag i ettan och ett division tre-lag. När det började hetta till satte turbospelarna de där nödvändiga strikarna, medan vi blev nevösa och missade. men det är en träningssak som säkert kommer att bli bättre under säsongen, menar coachen.
I lagets sista match, på söndagsmorgonen, höll HBK på att ställa till med en rejäl skräll. HBK ledde då efter två serier med hela 7-3 mot gruppens ledarlag Brutus Club som i sina tidigare matcher imponerat stort. Kanske var matchstarten lite för tidig för Brutus, i tredje serien vaknade tranåslaget till och vände matchen. Visserligen ledde HBK även efter tre rundor, men nu bara med 8-7. När Brutus i sista serien trampade gasen i botten hade HBK inte mycket att sätta emot, serien slutade 5-0 till Brutus och laget vann med 12-8 mot HBK.

– Visst var det jobbigt i de två sista serierna. Men vi tar med oss det som hände i de två första, då spelade vi riktigt bra, säger Hasse Gustafsson, som är mycket nöjd med lagets insats i RC Open.
– En jättebra start på säsongen. Nu känns det som vi är igång och nu kan vi se fram emot seriestarten om två veckor. Det känns som det kan bli en rolig säsong, fortsätter han.