NU är spelprogrammet för RC Open spikat. De 16 anmälda lagen har delats in i fyra grupper. Vi kan redan nu se att det kommer att bjudas på mycket fin bowling i RC Arena i augusti.
Bilden: Robert Palmgren i JBS/Boys.

Ettan/Brasken från Linköping kommer tillbaka för att försvara sin titel från förra året. De lär den här gången få mycket tufft motstånd från nässjölaget Team Clan, jönköpingsregionens enda elitserielag och SM-tvåa efter Pergamon den gångna säsongen.
För första gången någonsin finns inte ett enda allsvenskt lag med på startlinjen. Inte för att lag som June, Baltzar och Forsheda inte kommer till start, utan för att alla lagen till den kommande säsongen åkt ner i ettan. Det gör dock inte turneringen sämre, alla lagen har fått behålla sina spelartrupper. Skillnaden är att de här lagen får ett bättre hcp och därmed blir mer svårslagna.

Flera nya lag finns på startlinjen 2015. Team Lerum, Bruts Club från Tranås och Ettan/Brasken F deltar för första gången någonsin. Dessutom är våästgötalagen Bogesund och Marbodal tillbaka efter flera års frånvaro.
Gruppindelningen ser svår ut, men någon dödens grupp finns nog inte. Alla fyra grupperna ser rejält svåra ut att ta sig vidare från. Så här spelas RC Open 2015:

Grupp A: Team Clan, Bogesund, JBS/Boys, Forsheda
Grupp B: Marbodal, Turbo, Huskvarna, Brutus Club
Grupp C: Baltzar, Team Lerum, Ettan/Brasken F, Jönköpings KK
Grupp D: Ettan/Brasken A, Virveln, Borgholm, June

Spelprogram ligger nu ute på turneringens hemsida. Vi har tagit hänsyn till att vissa lag har långt att resa. De som har de längsta resorna går in som sista lag i turneringen. Lag som spelar tidiga matcher på lördagen, spelar något senare på söndagen.
Gruppspelet avslutas vid lunch på söndagen.

Gruppsegrarna och de två bästa tvåorna går vidare till slutspelet, som avgörs på söndag eftermiddag.