Det blir bara fem lag som kommer till start i höstens seriespel för 4-mannalag i nordvästra Småland. HBK:s reserver får dock spela 16 matcher under säsongen då lagen möts fyra gånger.
– En jättetråkig utveckling för bowlingen. det är inte bra att det är så här få lag, risken är att ännu fler tröttnar och lägger av, konstaterar Olle Assarsson.

– Det positiva är att vårt b-lag får möta lag som är på ungefär samma nivå. Dessutom slipper vi långresor utan håller oss till motstånd inom länet. Så allt är inte dåligt, det är till och med bra, fortsätter han.
HBK:s reservserie, division sex nordvästra Småland, innehåller de fem lagen JBK B, HBK B, JKK B, Linnea B samt Pondus B. det betyder resor till både Gislaved (Linnea) och Nässjö (Pondus), men att de allra flesta matcherna spelas inom Jönköpings kommuns gränser.
– Det kan nog bli en ganska rolig serie ändå. Det blir ju många derbyn, även om man hade önskat att det var lite fler lag att möta.
Division sex-serien startar redan den 5 september, en vecka före den ”riktiga” seriepremiären, då med dubbelmatch för HBK B. På lördagen står JBK B för motståndet i Cityhallen och på söndagen ska laget till Nässjö för att möta Pondus B.

Den uppmärksamme har redan kunnat konstatera att det blivit en del förändringar i a-lagets serieindelning beroende på Vamma BK:s avhopp. HBK:s serie ser tack vare det nu ut som ett riktigt getingbo då nässjölagen Pondus och Swedoor, båda nedflyttade från tvåan, flyttats till vår serie.
Div 3 Nordöstra ser nu ut enligt följande:
Grupp A: June F, Oden F, Hjo A, Falköping F, Hjo F, Marbodal F2.
Grupp B: Södra BK, Pondus, JBK, JKK F, HBK, Swedoor.

Seriepremiären i denna seriegrupp spelas lördag 12 september då HBK möter Marbodal F2 hemma i RC Arena. Första bortamatcherna spelas den3 oktober då laget ska till Falköping för att möta FAIK F samt Oden F.
– Tufft motstånd blir det i serien, men de korta resorna gör att det väger över åt andra hållet. Vi kommer sammanlagt bara att behöva åka 48 mil, tur och retur, för att spela bortamatcher. Hade vi hamnat i Svealandsserien, som JBS F och Vinno, hade vi haft resor på närmare 150 mil, säger Olle Assarsson.