Var med och spela HBK:s sommartävling 2015. Enklare sätt att tävla finns inte. Ingen föranmälan, ingen startavgift, ingen inrapportering, bara resultatlistor och att minst tre spelare är med och tävlar.
Sommartävlingen startar tisdag 9/6 och pågår ända fram till upptaktsmötet den 26/8, då också sommartävlingens final spelas. Alla som ställt upp i minst en deltävling är kvalificerade för finalen.

Så här funkar det

Du kan spela när som helst under träningspassen i RC Bowling, enda kravet är att du har några andra HBK-spelare att möta.

Du kan spela obegränsat antal starter, enda begränsningen är att endast dina åtta bästa delträvlingar räknas.

Regler

Deltävlingen behöver inte utlysas i förväg utan kan spelas så fort det finns minst tre HBK spelare på plats i hallen som vill tävla. Spelare från annan klubb räknas inte, men kan givetvis delta utom tävlan.

Endast en tävling/spelare och dag.

Man spelar 4 serier, amerikanskt eller europeiskt, det är valfritt.

Poäng ut delas enligt placering: 1 poäng till sist placerade därefter 2,3,4,5 och uppåt.

Extrapoäng för slagning över 800 – 2 poäng

Extrapoäng för slagning över 900 – 5 poäng

Protokoll behöver inte skrivas eller ens skrivas ut från datorn. Det räcker med att någon noterar resultaten och rapporterar till gästboken på hemsidan samma dag eller senast dagen efter.

Tabellsammanställning kommer att finnas på hemsidan.

Spelare får delta i obegränsat antal tävlingar under sommaren. Dock räknas bara de tio bästa deltävlingarna.

Finalspelet

Samtliga som deltagit i sommartävlingen vid minst ett tillfälle är kvalificerade för finaltävlingen den 26 augusti. Denna tävling spelas som en stegfinal där de (4 och neråt) som är längst ner på stegen först spelar fyra serier, vinnaren går till play-off. Ettan, tvåan och trean i sammanlagda tävlingen går in i finaltävlingen först i slutspelet som spelas som en stegfinal; kvalvinnaren möter trean,vinnaren där möter tvåan, vinnaren där möter ettan.