Indelningen till nästa säsongs seriespel är klar rekordtidigt. För HBK blir det spel i trean igen. Motståndarlagen i division tre nordöstra Götaland kommer från Jönköping och Västergötland.
– Precis som vi ville ha det. Det blir många derbymatcher och dessutom spel mot lag från orter som Falköping, Tidaholm och Hjo. Det ser ut att bli en rolig säsong, säger Olle Assarsson i HBK.


Tuffa derbymatcher blir det först och främst mot June F och JKK F som också håller till i RC Arena. Säsongens första derby spelas redan i premiären då HBK ställs mot June F. Jönköpingsderbyn blir det också mot Citylagen JBK och omstartande BK Flinta.
– Flinta, som försöker bli en sektion i J-södra, ser ut att få ett starkt lag då de plockat till sig en rad gamla junespelare. De får nog räknas som ett av favoritlagen, säger Olle Assarsson, som dock kan konstatera att det inte blir några matcher mot lagen i Rosenlunds bowlinghall den här säsongen.
– Nej, både JBS/Boys f-lag och Vinno har placerats i södra Svealandsserien och möter lag från östra Småland och Östergötland. De får långa resor den här säsongen, mer än dubbelt så långt som lagen i västgötaserien, fortsätter han.

Alla lag hemma och borta
Division tre nordöstra Götaland är en av få serier med bara två grupper, nästan alla andra division tre-serier innehåller tre grupper.
– Absolut ingen nackdel. Det betyder att vi möter lagen i båda grupperna både hemma och borta vilket känns som det mest rättvisa när man spelar seriespel. Att lagen sedan är indelade i två olika grupper kommer emellertid att ha betydelse för vilka som går till kval eller inte, då gäller det att ha blivit placerad i rätt grupp, så lite lotteri är det allt, säger Olle Assarsson.

Vamma hoppar av
Troligen blir det bara elva lag i serien. I första förslaget från Svenska Bowlingförbundet fanns från början Vamma BK med i HBK:s grupp. Västgötalaget har dock lagt ner men missat att meddela detta till förbundet.
– Därför är det bara fem lag i vår grupp just nu. Men vi får se, förbundet har kanske nån smart lösning på det och kanske flyttar något lag från nån annan serie till vår grupp. Blir det inte så kommer vi bara att spela 20 seriematcher den kommande säsongen.

Så här ser serieindelningen ut:

Div 3 NÖ Götaland
Grupp A: BK 64, ÖsPå, June F, Hjo F, Flinta, JBK.
Grupp B: HBK, JKK F, Oden F, Falköping F, Marbodal F2.

Div 3 S Svealand
Grupp A: Domino F, Gamleby F, Rubinen, Eksjö F, JBS/Boys F, Vinno.
Grupp B: Mjölby F, Sunny, Örnen F, City Club, IFK Linköping, Ten Pin Club.
Grupp C: Alltransport, Fyrklöver, Bers, Lejonen, SF 04, Sleipner F.

För övriga jönköpingslag ser serieindelning ut enligt följande:

Div 1 S Svealand
Grupp A: Brio, Force, Fux, Örnen, MAC, Scania.
Grupp B: Ettan/Brasken, Mjölby, IFK Norrköping, Sleipner, Baltzar, Gamleby.
Grupp C: June, Brutus Club, Eksjö, JKK, Marbodal, Clan F.

Div 2 Ö Götaland
Grupp A: Forsheda F, Cyrus, JBS/Boys, Sunnerbo, Värnamo, Team Växjö F.
Grupp B: BK 62, Kalmar, Raketen, Nybro, Oskarshamn, Vetlanda.
Grupp C: Accic, Flax F, Hulingen, V 8, Varta, Vimmerby F.

Södra Allsvenskan Dam
Båken, Qvinns, Trollhättan, Friska Viljor, Hässle, Fram, IFK Göteborg, Zorita, Spader Dam F, Staffanstorp, Trolle, Örgryte.

Spelprogrammen för de respektive serierna ligger också utlagda. Dessa är dock än så länge preliminära och inte tidsatta. Senast 1 augusti ska det vara klart.