HBK:s årsmöte 2015 var välbesökt, aldrig någonsin har så många medlemmar kommit till ett årsmöte, 17 av 19 medlemmar fanns på plats. Många var säkert nyfikna på klubbens flytt till RC Arena. Den senaste tidens ryktesspridning från utomstående var dock inget som störde mötet.
Mötet inleddes med att Martin Claesson och Filip Lindbjer berättade om vad som är på gång i RC Arena under sommaren och hösten. Anläggningen kommer att byggas om för 75 miljoner kronor, så förändringarna kommer att bli gigantiska. Hallen kommer dock att hålla öppet för bowlingspel hela sommaren.
När själva årsmötet därefter startade gick det lugnt till väga. Björn Tisell omvaldes ännu en gång som ordförande för HBK, det är nu sjätte året i rad han kommer att hålla i ordförandeklubban. Däremot blev det en rad andra nyval, dock inga större förändringar. Förre sekreteraren Dan Gunnarsson tar över som kassör efter avgående Herman Löfstedt, Olle Assarsson tar över efter Dan som sekreterare.

Hasse tillbaka som UK
Ny ledamot i styrelsen är Leszek Graniczka som ersätter den representant som från JDIK som förra året hade en plats i styrelsen. Som ledamot sitter Torbjörn Johansson kvar ännu ett år. Som nya suppleanter valdes Eva Olsson och Stickan Wisberg.
Klubben fick en ny UK och lagledare då Hasse Gustafsson nu kommer tillbaka. Hasse hade under en rad år i klubbens späda ungdom jobbet som UK och skapade sig redan på den tiden en viss status som legend. Nu är han tillbaka med full kraft och ska leda laget mot nya framgångar.
Bilden: Björn omvaldes för sjätte gången som ordförande i HBK.

Pelle tävlingsansvarig
Utöver detta valdes ny valberedning, revision samt ansvariga för diverse ansvarsområden. Göran Wadman och Herman Löfstedt kan därför nu betrakta sig som HBK:s valberedning. Ny tävlingsansvarig blev Pelle Thisell, som också kommer att ta hand om KM-tävlingen, detta jobb slipper i framtiden alltså vinnaren av tävlingen. Pelle åtog sig också jobbet som statistikansvarig samt lotteriansvarig och en plats i RC Open-ledningen, där han ska jobba ihop med Olle, Stickan och Hasse.
Ansvariga för Julslagningen blir Tobbe Jansson och Tommy Wadenrud.

Ny inriktning för seriespelet
Inriktningen för seriespelet diskuterades livligt under mötet, som till slut kom fram till att HBK nästa säsong ska delta med ett 8-manna a-lag samt ett 4-manna reservlag i seriespelet. För att alla ska få möjlighet att spela 8-manna ska ett slags schema införas baserat på spelarnas resultat i föregående match. De fyra spelare med högst slagning spelar även nästa a-lagsmatch, till de fyra övriga platserna väljer UK främst bland de spelare som inte var med i a-laget i matchen innan.
Det beslutades också att HBK ska ställa upp med ett lag i sin egen turnering RC Open, där detta nya system ska praktiseras.
Bilden: Dan Gunnarsson skiftar från sekreterare till kassör.

Stor ökning av abonnemang
Det konstaterades också att antalet spelare som vill ha ett träningsabonnemang kommer att öka enormt till nästa säsong. Nästa säsong räknade klubben med att bara sex av 19 medlemmar skulle ha en bokad träningstid i Rosenlund. När klubben nu flyttar till RC Arena kommer minst 17 spelare att ha träningsabonnemang, något som givetvis gör att klubben kan se positivt på framtiden.
Träningstid bestämdes till onsdagar, klockan 18.00. Upptaktsmöte för den nya säsongen kommer att hållas onsdag 26 augusti i RC Arena.

Fritt fram att träna redan nu
Det nya abonnemanget kommer att börja gälla omgående meddelade dessutom hallchefen Filip Lindbjer. Det är alltså fritt fram för HBK-spelare att börja träna i RC Arena redan nu. I abonnemanget ingår dessutom parkeringskort för fri parkering. Dessa kort beräknas vara klara i mitten av nästa vecka.

Styrelsemöten öppna för alla
Årsmötet klargjorde också att samtliga styrelsemöten är öppna för alla medlemmar.
– Det har det varit även tidigare, men det är nog ingen som tänkt på det. Vi tycker det är bra om andra medlemmar än bara styrelsen finns med på mötena, konstaterar Björn Tisell.