Huskvarna BK startade 2005 i Bowling Arena som Arena BC. Inför säsongen 2010 tog klubben steget över till Rosenlunds bowlinghall och bytte då dessutom namn till Huskvarna BK. Men nu vänder klubben ”hem” igen. Från och med nästa säsong ska HBK spela och träna i RC Arena, som är det nya namnet på Bowling Arena.
– Jo, man kan nog säga att vi flyttar hem igen, det var ju i den här hallen allt började, säger Björn Tisell, ordförande i HBK.

– Det känns både spännande och lite vemodigt. Vi har trivts bra i Rosenlund, men under det senaste året visade det sig att ett flertal av klubbens spelare ville tillbaka till Arenan, fortsätter han.
Beslutet fattades vid ett medlemsmöte som hölls på onsdagskvällen. En stor majoritet av medlemmarna röstade då för att lämna Rosenlund till förmån för Racketcentrum, RC Arena.
– Det händer mycket spännande i Racketcentrum den närmaste tiden. Hela anläggningen ska byggas om och det satsas stora pengar i anläggningen. Bowlingsporten kommer att få fantastiskt fina förutsättningar. Det vill vi gärna vara en del av, säger Björn Tisell, som dock kan konstatera att flytten har ett pris.

Tappar spelare
– Det ser tyvärr ut som vi kommer att tappa en del spelare. Sånt är naturligtvis jobbigt för en liten klubb som HBK. Vi räknar med att få mellan 12-15 spelare med oss till RC Arena, berättar han.
Beslutet av lämna Rosenlund var inte lätt. Medlemsmötet diskuterade frågan länge och väl innan beslut fattades.
– Vi har haft fem jättefina säsonger hos Uffe. Han har lärt oss massor om bowling och vi har blivit väl omhändertagna, så visst känns det lite tråkigt att lämna. Men för oss är klubben viktigare än vilken hall vi spelar i, så beslutet var nödvändigt, konstaterar Björn Tisell.

JDIK-samarbete upphör
Det kan samtidigt konstateras att samarbetet med Dövas IK ser ut att upphöra.
– Vi har inte fått något besked från JDIK, men vi har vi tolkat det så eftersom Dövas den senaste tiden haft möten med andra klubbar om eventuellt samarbete till nästa år. Det var bland annat därför vi valde att inte ta ut några spelare från JDIK till de sista seriematcherna, säger Olle Assarsson, vikarierande UK i HBK.
– Det hade varit roligt att fortsätta samarbeta, men kommunikationssvårigheterna verkar ha visat sig större än vi först trodde, fortsätter han.