Olle Assarsson vann HBK:s KM för andra året i rad när tävlingen avgjordes i Tidaholm. Det blev en historisk seger. Det är första gången någon spelare lyckas försvara sin titel, han tog därmed hem vandringspriset för gott eftersom det var tredje gången han vann tävlingen. Dessutom satte han nya klubbrekord på sju och åtta serier.
– Jättekul att vinna KM igen. Det är en svår tävling att vinna. I år var det extra tufft. Pelle och jag krigade ju om ledningen från första till sista serien. det var inte förrän i slutet av åttonde serien jag började känna att jag hade övertaget, säger Olle.
Inför KM var det helt jämnt mellan Olle och Pelle Thisell. Båda hade vunnit tävlingen två gånger innan och båda var ute efter en tredje titel.
Redan i första serien visade de båda att de ville vara med i diskussion. De drog ifrån tidigt och följdes sedan åt i serie efter serie.
– Det var fruktansvärt spännande. Pelle ledde efter de två första, sen tog jag över. Men det var helt jämnt hela tiden, det skiljde ju bara några poäng mellan oss efter varenda serie, pustar Olle.
I sjunde rundan såg Pelle ut att gå ifrån. I början av serien satte han en lång rad strikar som Olle inte kunde svara på.
– Då var jag riktigt stressad. Men ett bollbyte och en radikal flytt i banan gjorde att jag fick ordning på spelet. Det var nog tur, tack vare det var jag i ledning inför sista serien, men bara med nio poäng, berättar Olle.
Bilden: Hela HBK-gänget som spelade KM i Tidaholm. Den som är uppmärksam märker att HBK kan ha ett oväntat nyförvärv på gång.

Den åttonde och sista serien blev inte oväntat en nervdallrande historia. Den här gången var det Olle som drog det längsta strået. Han inledde med fyra strikar samtidigt som Pelle i två av de fyra första rutorna ställde upp otagbara hål.
– Men det visste inte jag då. Jag hade bestämt för att bara koncentrera mig på mitt eget spel och inte bry mig om vad som hände på de andra banorna, säger Olle, som avslutade tävlingen med en serien på 254 poäng samtidigt som Pelle fick nöja sig med 130 kägelpoäng. Därmed vann Olle tävlingen på slagningen 1795 poäng mot Pelles 1663.
– Jag är jättenöjd. Jag vet vad Pelle är kapabel till och jag trodde faktiskt inte att jag skulle ha en chans idag. Men det gick vägen, säger Olle som med sitt resultat noterade tre nya klubbrekord; på sex, sju och åtta serier.
Bilden: Tobbe Johansson svarade för dagens bästa serie då han i sjätte omgången slog till med hela 266 poäng.

Lite i skymundan av Olle och Pelle spelades det mycket bra bowling av flera HBK-spelare. Björn Tisell visade att kvalformen är på gång då han noterade 1607 kägelpoäng och därmed knep tredjeplatsen i KM. Tack vare sitt fina resultat blev han dessutom vinnare av Lilla KM, där handicappoängen läggs till på resultatet.
Även Stickan Wisberg spelade bra och tog hem fjärdeplatsen på resultatet 1509. Tobbe Johansson gjorde en av sina bästa insatser för säsongen då han noterade 1477 och blev sexa i KM.
Årets Homer Simpson blev för andra året i rad Eva Olsson. Hon kom sist i KM med slagningen 970 kägelpoäng. Men då tröttnade hon ganska rejält på slutet och lyckades inte komma över 100 poäng i någon av de två sista serierna.