Det fanns ett lite uns av dramatik när HBK mötte Accic i säsongens sista seriematch. HBK behövde en banpoäng för att rädda sig kvar på övre sidan av strecket och därmed få kvalspela till tvåan. Tommy wadenrud och Leszek Graniczka dödade matchen direkt genom att i första serien vara det enda HBK-par som vann sin serie. Att Accic sedan vann matchen med 14-6 är en annan sak.
Bilden: Leszek och Tommy tog HBK:s första och nödvändiga banpoäng mot Accic, vilket gjorde att HBK därmed är klart för kval till tvåan.

– Det var väl skönt att vi kunde fixa det redan i första rundan. Man kan ju tänka sig hur nervöst det kunde blivit om vi till exempel förlorat de två första rundorna med 0-5. Jag vet vad det här laget är kapabelt till, skrattar spelande UK Olle Assarsson, som dessutom öser beröm över Tommy Wadenrud.
– Det är helt fantastiskt vad han gått framåt den här säsongen. I höstas platsade han knappt i f-laget. Men den senaste tiden har han verkligen kommit igång. Det här var hans första match från start i a-laget, men jag känner på mig att det kommer att bli mer.

Inför sista serieomgången låg HBK på åtta poäng med närmaste lag under strecket, JBK, hade sju poäng. När JBK överraskande spelade oavgjort i sin sista match mot Hulingen var ställningen lika, men fördel för HBK som hade bättre diff.
– Vi räknade ut att vi hade råd att förlora med 1-19 men inte med 0-20, berättar Olle, som fick se ett tämligen blekt HBK spela. I stort sett ingen spelare, utom Tommy som var matchbäst på 730 poäng, kom upp till normal standard. Sammanlagt fick HBK ihop ynka 5305 kägelpoäng.
– Det märktes att matchen inte gällde särskilt mycket, varken för oss eller Accic. Det blev en ganska så avslagen tillställning, menar UK.

Tack vare den där banpoängen i första serien för nu HBK chansen att kvala sig kvar i division två. Andra helgen i maj kommer HBK då att möta BC Fyrklöver från Norrköping, serievinnare i södra Svealandstrean. Blir det seger där väntar match mot antingen Forsheda F eller June F (detta avgörs idag, söndag).
– Ett jättesvårt kval för vår del naturligtvis. Den här säsongen har vi ju varit ganska ojämna. Men vi ska göra vad vi kan, säger Olle Assarsson.